display result search
منو
شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه ششم

شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه ششم

  • 1 تعداد قطعات
  • 45 دقیقه مدت قطعه
  • 386 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با موضوع "شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق"، جلسه ششم، سال 1389

سومین درخواست امام سجاد (ع) در دعای مکارم الاخلاق حسن نیت است. نیت یک امر درونی است و مربوط به خود انسان می شود؛ اما خداوند بین انسان و قلب او می تواند حائل شود و در دل او تصرف کند.

ما برای اموری که بر قلبمان می گذرد می توانیم بر درگاه خداوند دعا کنیم و از او یاری بجوییم؛ در حالی که انسان ها معمولا برای چیزهایی که از اراده شان خارج است دعا می کنند. آینده ما را همین نیت های ما تعیین می کنند. یکی از مواردی که انسان در قیامت حسرت آن را می خورد این است که چرا فلان نیت را نکرده است. نیت بدوت عمل ارزشمند است و نیت با عمل قطعا ارزشمندتر. امام صادق (ع) می فرماید: خوب است که مومن در هر حرکتی نیت مخلصانه داشته باشد.

اخلاص در نیت امری دشوار است. هرکاری که انسان می کند بایستی برای خدا باشد. حتی انسان می تواند نیت کند که نفس کشیدنش برای خدا باشد. نیت در عمل بسیار مهم است. پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «اعمال شما با نیت های شما محاسبه می شود.» اگر خداوند از کسی یک کار خوب با یک نیت درست را قبول کند، از آتش نجات پیدا می کند.

اخلاص درجات متعدد دارد. اخلاص جاهلانه یعنی من نمی دانم این کار فایده دارد و انجام می دهم و حالا که فهمیده ام فایده دارد دیگر نمی توانم این کار را مخلصانه انجام بدهم. اخلاص عالمانه اخلاصی است که با علم همراه است؛ یعنی علم به امری داشته باشیم و در عین حال آن را با اخلاص انجام بدهیم.

اگر انسان در همه کارهایش نیت الهی داشته باشد، رشد پیدا می کند. نیت مخلصانه تمرین می خواهد. اگر انسان نیت مخلصانه داشته باشد، ارزش پیدا می کند. قیمت انسان به همت او و قیمت عمل او به نیت اوست.

باید از خدا بخواهیم که نیت ما را خالص کند و در همه امور تمرین کنیم که نیت های خوب داشته باشیم. نیت مخلصانه خیلی سخت است. اگر اخلاص انسان همراه با محبت باشد، اگر هزار فایده هم در کنار آن باشد، دیگر انسان به آن فایده ها توجه نمی کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 45:04

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی