display result search
منو
آداب مهمانی رفتن

آداب مهمانی رفتن

  • 1 تعداد قطعات
  • 19 دقیقه مدت قطعه
  • 466 دریافت شده
سخنرانی شهید دستغیب با موضوع آداب معاشرت (مهمانی رفتن)

انسان در حرف هایش و در درخواست هایش رعایت حال صاحب خانه را باید بکند.
در مهمانی مقدار توقف را رعایت کند. تا آنجا که میل صاحبخانه باشد. چون غرض اتحاد قلوب است. اگر چیزی موجب نفرت شد زود پرهیز کن. یکی از جاها عیادت مریض است که باید زود رفت مگر اینکه مریض خودش بخواهد و تعارف نداشته باشد.
دیگر اینکه در مجلس که می نشیند اسمش را بپرسد و با بهترین لقب ها او را یاد نماید.
در خانه ای که وارد شدی فضولی و جستجو نکند و به این اتاق و آن اتاق و فرش و... نگاه نکند. خدا نکند به ناموس صاحبخانه نگاه کند که می شود از شیطان های روزگار.
در مجلسی اگر مادامی که مؤمن حرف می زند تو حرف نزن و تو حرفش نرو.
اگر در مجلسی چیزی از مؤمن دیدی حق نداری در جای دیگر آن را نقل نمایی. سرّ کسی را فاش نکنید حتی در غسالخانه. همه اینها برای حفظ اخوت واتحاد است.
مؤمن نسبت به مؤمن باید در این درجه باشد تا یک مسلمانی استغاثه کرد بر همه واجب می شود به دادش برسند. اگر قادر به کمک باشی و انجام ندهی از اسلام بیرون می شوی.
اگر مسلمانی،گرفتاری دارد و به شما مراجعه کرد شما با تمام قوا برای خدا باید سعی نمایی در رفع گرفتاری او. هم از حضرت باقر علیه السلام و هم از حضرت صادق علیه السلام که فرمودند: هر کس هفت مرتبه دور این کعبه طواف کند شش هزار حسنه برای او حساب شود و شش هزار گناه محو می گردد و شش هزار درجه خواهد داشت و اگر کسی حاجت مومنی را برآورد تا ده مرتبه بالاتر است از هفت مرتبه دور خانه خدا گشتن.
حتی از ائمه نقل شده است که اعتکاف مسجد را رها کردند و مشکل مردم را برطرف کردند و دوباره به اعتکاف در مسجد برگشتند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 19:10

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی