display result search
منو
پیامبر رحمت - جلسه ششم

پیامبر رحمت - جلسه ششم

  • 1 تعداد قطعات
  • 49 دقیقه مدت قطعه
  • 269 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین انصاریان با موضوع "پیامبر رحمت"، جلسه ششم، سال 1397

وجود مبارک رسول خدا (ص) روحیۀ نصیحت‌خواهی را در مردم زنده کردند. آن هم مردمی که در اوج کبر و غرور و آلوده به انواع رذائل اخلاقی بودند. با زنده شدن روحیۀ نصیحت‌پذیری کراراً مرد و زن به خود حضرت مراجعه کردند و از وجود مقدس ایشان درخواست موعظه و نصیحت کردند. نصیحت‌های پیغمبر به افراد اگر یک جا جمع‌آوری شود و توضیح داده شود یک مدرسۀ تربیتی کامل است.

فردی در مدینه به محضر مبارک پیامبر مشرف شد و به حضرت عرض کرد: «عظنی» من را موعظه کن. پیغمبر (ص) به او فرمود: «تا زنده‌ای در همۀ لحظات و در همه حال به پروردگار عالم توجه داشته باش. روز قیامت وقتی وارد بر پروردگار می‌شوی چیزی در پیشگاه پروردگار برای تو محبوب‌تر از ذکر خداوند نیست».

در آیات قرآن و در روایات مسئلۀ ذکر خیلی مطرح است و مصادیق متعددی هم دارد که همه را می‌شود بر همین نصیحت پیغمبر اکرم (ص) تطبیق کرد. یک ذکر قرآن مجید است. قرآن مجید حدود پنجاه و دو اسم دارد. یک نام قرآن «ذکر» است. از امام باقر و امام صادق (علیهما السلام) روایت شده که فرمودند: «نحن الذکر» یعنی «ذکر ما هستیم».

اهل‌بیت (ع) معدن علم و رحمت خداوند هستند. ایشان ذکر الهی هستند؛ یعنی ارتباط با اهل‌بیت به‌طور یقین انسان را به تمام رشته‌های خیر وصل می‌کند. از وجود مقدس پروردگار نمی‌شود حقایق را به طور مستقیم دریافت کرد زیرا خدا با ما سخن نمی‌گوید. بنابراین یک راه ارتباط تربیتی پروردگار با ما قرآن مجید است. یک راه ارتباطش هم اهل‌بیت هستند. یک زبان خدا قرآن است و یک زبان خدا اهل‌بیت هستند؛ یعنی کسی که عاشق اهل‌بیت است و اقتدای به اهل‌بیت می‌کند، اهل ذکر است و بالاترین ذکر را دارد. بدون اهل‌بیت انسان مانند کافر و بی دین می ماند چون اصلاً نمی‌تواند به قرآن مجید عمل کند. در آیات متشابه قرآن نیز اگر سراغ اهل‌بیت نرویم گمراهی قطعی است. یک مصداق از ذکر کتاب الله و مصداقی دیگر اهل‌بیت هستند؛ یعنی از پیغمبر عظیم‌الشأن اسلام (ص) تا وجود مبارک امام دوازدهم (عج) این ها همه ذکر الله هستند.

یک ذکر هم همین ذکرهایی است که در کتاب‌های مهم دعا مثل باب دعای «اصول کافی» بیان شده است. ذکر مصادیق دیگری هم دارد که خیلی مهم است بخصوص آیه‌ای که می‌فرماید: «وَ اذْکُرُوا اللَّهَ کَثِیراً لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون». کلمه «تفلحون» یک توضیح چهار قسمتی خیلی جالب دارد که در جلسات بعد بدان خواهیم پرداخت.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 49:04

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی