display result search
منو
حضرت زهرا (س) میزان حق و باطل

حضرت زهرا (س) میزان حق و باطل

  • 1 تعداد قطعات
  • 30 دقیقه مدت قطعه
  • 425 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید میرباقری با موضوع "حضرت زهرا (س) میزان حق و باطل"، سال 1395


بسیاری از افراد در زندگی خود معیار ندارند و اگر هم دارند معیار صحیحی ندارند؛ این یکی از گرفتاری های امروز مردم است که گرفتار نداشتن معیار و میزان هستند تا خودشان را بسنجند و ببینند در مسیر هستند یا نیستند. علت بسیاری از گرفتاریها به نداشتن معیار برمی گردد که باعث اختلاف بین زن و شوهر یا دو رفیق می شود. امام(رضوان الله علیه) می فرمودند: اگر همه انبیاء الهی را در یک شهری قرار دهید، هیچ اختلافی بین آنها پیش نمی آید، چون همه آنها دارای معیار و چارچوب مشخص هستند. علت اینکه ما در مبانی و اصول اختلاف پیدا می کنیم، این است که مبنا و معیار غلطی را انتخاب کرده ایم. قرآن کریم در سوره مبارکه کهف نداشتن معیار را مورد مذمّت قرار داده است. می فرماید: ای پیامبر! به مردم بگو چه کسی در زندگی زیان و ضررش بیشتر است و بیشتر لطمه می خورد؟ کسی که تلاش می کند، می دود، گمان می کند کارش درست است، در حالی که راه را اشتباه می رود. قرآن کریم می فرماید: خیلی ها فکر می کنند کارشان درست است در حالی که در مسیر درست قرار ندارند. وای بر آن انسان و جامعه ای که نداند کارش درست است درحالی که کارش غلط است!
حضرت زهرا(س) معیار و میزان حق و باطل است؛ یعنی هر کسی که می خواهد بفهمد کارش در زندگی درست است یا نه، باید درِ خانه حضرت زهرا(س) بیاید تا بفهمد مسیر را درست می رود یا نه. در حدیثی از حضرت محمد(ص) آمده است که می فرمایند: ای مردم! خدا به غضب فاطمه غضبناک می شود و به رضا و خشنودی فاطمه خشنود می شود. در روایتی آمده که خودتان را با بالاتر از خودتان مقایسه نکنید، چون در زندگی دنیا هیچ وقت انسان راضی نمی شود؛ ولی در مسائل آخرتی همیشه خودت را با بالا تر از خودت مقایسه کن.
گاهی اوقات خدا راضی است، ولی ما راضی نیستیم. مجلس گناه است و خدا غضب کرده، ولی من بر خلاف خدا عمل می کنم. دسته دوم، حالتی که هر کجا خدا راضی است ما هم راضی باشیم و هر کجا خدا غضب کرد ما هم غضب می کنیم. خوشا به حال کسی که به جایی برسد که هر کجا خدا راضی است، او هم راضی باشد و هر کسی به این مقام نمی رسد، بلکه بندگان خوب خدا و اولیاء خدا به این مقام می رسند. دسته سوم، حالتی است که هر کجا فرد غضب کند، خدا هم غضب می کند، این مرتبه زهرای صدیقه(س) است. مراد حضرت پیامبر(ص) این است که مردم اگر خواستید در زندگی خودتان بفهمید خدا از شما راضی است یا نه، به زندگی حضرت فاطمه(س) نگاه کنید، اگر دیدید فاطمه(س) راضی است، بدانیدکه خدا هم راضی است و اگر فاطمه(س) غضب کند، خدا هم غضب می کند.
در حدیثی که مرحوم علامه مجلسی نقل می کند: روزی حضرت علی(ع) وارد خانه شد به همسرش فرمود: در خانه چیزی هست که من بخورم؟ حضرت فاطمه(س) فرمودند: چند روزی است که در خانه چیزی برای خوردن نداریم. حضرت علی فرمودند: پس چرا به من نگفتی تا چیزی تهیه کنم؟ حضرت فاطمه(س) فرمودند: من از خدای خود خجالت کشیدم تو را برچیزی تکلیف کنم که الان نمی توانی انجام بدهی. در حدیثی دیگر عایشه همسر پیامبر(ص) می گوید: من راستگو تر از حضرت فاطمه(س) جز پدرش ندیدم. در حدیثی دیگر آمده است، روزی پیامبر به خانه دخترشان آمدند و از حضرت علی (ع) پرسیدند، علی جان همسرت را چگونه دیدی؟ حضرت علی(ع) فرمودند: از وقتی ایشان آمده، یار و یاوری شده که من طاعت خدا را بهتر بجا بیاورم و مرا به خدا نزدیک ترکرده است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 30:46

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی