display result search
منو
سیره حضرت زینب سلام الله علیها

سیره حضرت زینب سلام الله علیها

  • 1 تعداد قطعات
  • 41 دقیقه مدت قطعه
  • 249 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با عنوان "سیره حضرت زینب سلام الله علیها"، سال 1396

از لطف و فضل خداوند ما نعمت بسیار بزرگی را داریم که مفتاح سعادت دنیا و آخرت است و آن محبت امیرالمؤمنین (ع) است. خدای متعال این نعمت بزرگ را گنجینه ای عرشی در فطرت و جان و قلب ما قرار داده است. ما باید این نعمت را بشناسیم، غفلتمان را برطرف کنیم و شکرگزار این نعمت باشیم. شکرگزاریِ این نعمت به معنای تبعیّت از اولیاء الهی است. محبت وقتی به درجه صدق می رسد که در آن تبعیّت باشد. امام صادق (ع) به فرد گناهکاری فرمود: «تو گناه می کنی و در عین حال می گویی خدا را دوست داری و این خیلی عجیب است؛ چرا که اگر محبت تو صادق بود از خداوند اطاعت می کردی.»

هر محبی هم نسبت به محبوب خودش همین حال را دارد و شیعه بودن مقام تبعیّت است؛ پس شیعه آن است که پیرو اهل بیت باشد و پا جای پای اهل بیت بگذارد. در حلقه اول شیعیانِ امیرالمؤمنین (ع) امامان بزرگوار هستند و در حلقه بعدی شخصیت های بزرگواری چون مقداد و ابوذر قرار دارند. ما مُحِبّ اهل بیت و امیرالمؤمنین(ع) هستیم اما این محبت باید به درجه ای برسد که اخلاق، رفتار، گفتار و کردار ما علوی شود. به دلیل اینکه گنج وجودی ما خیلی بزرگ است، توقع اولیاء خدا از ما زیاد است. مُحِبّ اهل بیت سرمایه دار بزرگ این عالم است.

اگر بخواهند کسی را در تراز شیعه معرفی کنند زینب (س) است. ایشان قطب و محور شیعه و محبوب پیامبر(ص) و اولیاء الهی و ائمه علیهم السلام هستند. زینب (س) مصداق برجسته یک شیعه است و اولین چیزی که در شخصیت ایشان آشکار هست معرفت ایشان است و حضرت در قله معرفت و آگاهی قرار دارند. این محدّث و مفسّر عالی قدر قرآن کریم مجالس تفسیرش حدود 40 سال در مدینه و کوفه برپا بود. زینب (س) به علم شناخته می شوند و همه اولیاء الهی هم با علمشان شناخته می شوند و به همین نسبت از شیعه هم توقع دارند که در علم تفسیر قرآن دانا باشند.

وقتی که حضرت زینب (س) در کوفه سخنرانی کردند طوفانی به پا کردند و علمشان آنجا طلوع کرد. حضرت زینب (س) با ادبیات امیرالمؤمنین (ع) و با همان شکوه و عظمت و با تکیه بر آیات قرآن ذهن ها را به سوی خطبه فدکیه متوجه کردند و چنان محکم و استوار سخن گفتند که در کوفه انقلابی به پا شد. زینب (س) در مقام رضا و اطمینان خیلی بالا هستند و ایشان در بخش های مختلف زندگی با سختی ها و مشکلات بسیاری روبرو بوده اند؛ اما این سختی ها هر چه بیشتر باعث بزرگتر شدن شخصیت این بانوی بزرگوار شده است.

تربیت زینبی یعنی تربیتی که لحظه لحظه اش با استواری و صبوری همراه است و صبر زینب صبری است که همراه با شکر است. مکتب زینب (س) همچنان عاشق پرور است و وقار، حیاء، متانت و نجابت را آموزش می دهد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 41:15

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی