display result search
منو
تفسیر سوره روم (فصل دوم)، جلسه سوم

تفسیر سوره روم (فصل دوم)، جلسه سوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 34 دقیقه مدت قطعه
  • 76 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع "تفسیر سوره روم"، "سیر و سفر در قرآن"، جلسه سوم، سال 1402


(قُلْ سِیرُواْ فِى الْأَرْضِ فَانظُرُواْ کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الَّذِینَ مِن قَبْلُ کَانَ أَکْثَرُهُم مُّشْرِکِینَ.بگو: در زمین سیر کنید پس بنگرید عاقبت کسانى که قبل از شما (زندگى مى ‏کردند و) بیشترشان مشرک بودند چگونه بود.)
آیه 42 سوره روم مورد بحث است، شبیه به این آیه در چند جای قرآن آمده است که می‌فرماید: ای پیامبر به مردم بگو مسافرت کنند و سیر کنند در روی زمین و عاقبت کافران و ستمگران و دشمنان را ببینند که چه بلایی بر سر این‌ها آمده است. سفر و گردشگری در اسلام باید هدفمند باشد و گاهی سفرها تجاری است، گاهی سیاسی است و گاهی سیاحتی و تفریحی است. تاریخ یک سنت‌های ثابتی دارد، مهره‌ها عوض می‌شوند ولی سنت‌ها تکرار می‌شوند. ستمگران همیشه ستم می‌کنند و عاقبتشان همیشه نابودی است. بیشتر این کسانی که در تاریخ عبرت شده‌اند، ظالم،ستمگر و مشرک بوده اند و انسان باید سرنوشت این‌ها را بخواند و عبرت بگیرد.
سفر در اسلام آدابی دارد که مواردی را بیان می‌کنیم. امام صادق علیه السلام برای ما نقل می‌کنند در رابطه با آداب سفر که لقمان خطاب به فرزندش فرمود: پسرم وقتی به سفر می‌روی این آداب را رعایت کن؛ اول، اگر با عده‌ای به سفر می‌روی از آنها مشورت بگیر. دوم، در سفر بدخلقی و بدعنقی نکن. سوم، نسبت به زاد و توشه‌ات بخل نداشته باش. چهارم، اگر کسی تو را در سفر دعوت کرد، دعوتش را بپذیر. پنجم، اگر در سفر کسی از شما کمکی خواست او را یاری کن. ششم، به هر کجا و هر سفری که می‌روی در آنجا نماز بخوان. هفتم، تا جایی که می‌توانی با نظر جمع مخالفت نکن.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 34:22

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی