display result search
منو
فرزندان را خانواده‌دوست تربیت کنیم

فرزندان را خانواده‌دوست تربیت کنیم

  • 2 تعداد قطعات
  • 36 دقیقه مدت قطعه
  • 279 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «فرزندان را خانواده‌دوست تربیت کنیم»، سال 1401

تمدن غربی فرهنگ خود را با بهره‌گیری از ابزارهای نوین بر دیگر کشورها تحمیل می‌کند. زمینه‌سازی ظهور بقیه الله الاعظم(عج)، نیازمند تغییر رویکرد از حالت انفعالی به فعال است.
تمدن غربی با بهره‌گیری از خلأ فعالیت نهادها و مراجع تربیتی جامعه، ضمن بازتعریف ویژگی‌هایی نو برای نسل‌ها، تبعیت از چهره‌ها و سلبریتی‌ها را جزء ویژگی‌های نسل‌ها تعریف می‌کند.
تمدن غربی، از بستر تولید کتاب‌های متنوع و متعدد، مدل و الگوی زندگی غربی را در قالب رمان و داستان ارائه می‌کند. در مواجهه با فرزندان باید نوعی آینده‌نگری تعریف نموده، دقت داشته باشیم که فرزندانمان را برای 30، 40 یا حتی 50 سال آینده تربیت نماییم.
باید نگاه بلندمدت تربیتی را با بهره‌گیری از ظرفیت خانواده، مدارس، رسانه و … عملیاتی نماییم؛ در تربیت نسل‌ها باید ویژگی‌هایی فرهنگ دینی را در نسل‌ها نهادینه سازیم.
تقویت تاب‌آوری و تحمل فرزندان در برابر مشکلات، امر مهمی است که ناظر به ایجاد و فعال‌سازی ظرفیت‌های درونی افراد دنبال می‌شود.
انسان همواره با مجموعه‌ای از مشکلات درهم‌آمیخته با دنیا روبروست. نسلی می‌تواند با سربلندی از این سختی‌ها گذر کند که قدرت مقاومت خود را تقویت کرده، در مسیر حل مشکلات و سختی‌ها گام بردارد.
تاب‌آوری پائین نسل‌ها را یکی از مهم‌ترین علل و عوامل بدپوششی برخی از بانوان است. تغییر نادرست سبک زندگی، منجر به کاهش تاب‌آوری نسل‌ها در مواجهه با سختی‌ها شده است؛ جنب‌وجوش فرزندان در دوران کودکی در عین بالابردن ضریب هوشی، نسلی آموزش‌پذیر و مقاوم در برابر سختی‌ها را تربیت می‌کند.
سردار حاج قاسم سلیمانی نمونه‌ای از تربیت‌یافتگان تاب‌آور در مقابل مشکلات است. اعتمادبه‌نفس و خانواده دوستی از دیگر مؤلفه‌های الزامی برای انتقال به نسل‌هاست؛ دشمن با دوری فرزندان از خانواده زمینه تأثیرپذیری او از رسانه و فضای مجازی را افزایش می‌دهد و او را عملاً به مخاطب مستمر اندیشه‌های خود تبدیل می‌سازد.
مدل زندگی غربی بر پایه فردگرایی بنیان نهاده شده، پیوندهای خانواده را نشانه گرفته است. وقتی پدر و مادرها در خانه اختلاف‌هایشان زیاد باشد، فرزندان آرام‌آرام خود را از بستر خانواده دور نموده، در فضایی دیگر آرامش را جستجو می‌کنند.
مسئولان باید ضمن پرهیز از کشاندن دعواهای سیاسی به متن جامعه، روحیه امید را به جای‌جای اجتماع منعکس نموده، حس امید را در میان آحاد ملت تقویت نمایند.
تقویت ارتباط‌های محبت‌آمیز و سرشار از احترام، اصلی مهم در تربیت اسلامی نسل‌ها است. انسان همواره نیازمند آرامش است؛ لذا پدر و مادر باید محیط خانواده را به محیطی مملو از صمیمیت تبدیل نمایند. محبت به‌عنوان اکسیر آرامش‌بخش خانواده باید در تمام بسترهای جریان داشته باشد. در عین صمیمی سازی محیط خانواده، باید به ارتباطات خانوادگی توجه جدی داشته باشیم.
تعمیق ارتباطات میان اقوام از برجسته‌ترین راه‌های کاهش حضور نوجوانان و جوانان در فضای مجازی است. برای حفظ سلامت اخلاقی و رفتاری نسل آینده، باید فرزندان را خانواده‌دوست تربیت نماییم.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی