display result search
منو
ویژگی‌های انسان مؤمن در کلام امیر‌المؤمنین (ع)

ویژگی‌های انسان مؤمن در کلام امیر‌المؤمنین (ع)

  • 1 تعداد قطعات
  • 24 دقیقه مدت قطعه
  • 65 دریافت شده
سخنرانی حجت‌الاسلام سید حسین حسینی قمی با موضوع "ویژگی‌های انسان مؤمن در کلام امیر‌المؤمنین (ع)"


امیر مؤمنان علی (ع) در خطبه 176 می‌فرمایند: «وَ لَقَدْ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) لَا یَسْتَقِیمُ إِیمَانُ عَبْدٍ حَتَّى یَسْتَقِیمَ قَلْبُهُ وَ لَا یَسْتَقِیمُ قَلْبُهُ حَتَّى یَسْتَقِیمَ لِسَانُهُ.فَمَنِ اسْتَطَاعَ مِنْکُمْ أَنْ یَلْقَى اللَّهَ تَعَالَى وَ هُوَ نَقِیُّ الرَّاحَةِ مِنْ دِمَاءِ الْمُسْلِمِینَ وَ أَمْوَالِهِمْ سَلِیمُ اللِّسَانِ مِنْ أَعْرَاضِهِمْ، فَلْیَفْعَلْ؛» رسول الله (صلى الله علیه و آله) فرمود: «ایمان هیچ بنده اى استقامت نپذیرد مگر آن گاه که دلش استقامت پذیرد و دلش استقامت نپذیرد، مگر آن گاه که زبانش استقامت پذیرد.» هر یک شما بتواند خداى تعالى را دیدار کند، در حالى که، دستش از خون و مال مسلمانان پاک باشد و زبانش به عرض و آبروى کسى زیان نرسانیده باشد، باید چنان کند.
یکی از خطبه‌های نهج‌البلاغه، خطبه 176 می‌باشد که از خطبه‌های نسبتاً طولانی است که آموزه‌های بسیار با ارزشی از فرمایشات امیر المؤمنین (ع) در آن نقش بسته است. تا می‌رسند به این قسمت که می‌فرمایند فمن استطاع منکم که اگر کسی می‌تواند چنین زندگی کند.
در حالی به ملاقات خدا برود و از این دنیا کوچ کند که این سه ویژگی را داشته باشد:
خون مسلمانی به گردنش نباشد؛‌مال مسلمانی در ذمه او نباشد و زبانش از آبروی مردم به سلامت باشد؛‌ یعنی نه جان و نه مال و نه آبروی مردم در ذمه او نباشد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 24:41

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی