display result search
منو
شخصیت حضرت خدیجه (س)

شخصیت حضرت خدیجه (س)

  • 1 تعداد قطعات
  • 36 دقیقه مدت قطعه
  • 216 دریافت شده
سخنرانی آیت الله ناصری با موضوع «شخصیت حضرت خدیجه (س)»

امیر مومنان علی علیه السلام در فرمایش خود به همام راجع به اوصاف و خصوصیات مومنان می فرمایند اهل تقوا زبان کنترل دارند. در زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم اصحاب ایشان ریگ در دهان خود قرار می دادند و به این وسیله خود را متوجه کنترل زبان می کردند.
حضرت خدیجه سلام الله علیها حق بزرگی گردن اسلام و قرآن و... دارد. جدا این بزرگوار به اسلام خدمت کرد.
حضرت خدیجه دختر خویلد و ساکن مکه بوده است. مادر حضرت خدیجه به نام فاطمه است.

حضرت به واسطه ثروت زیادی که داشتند شروع به کار تجارت در جزیره العرب نمودند. حضرت دارای تعداد زیادی غلام و کنیز و کارگزار بود که به وسیله آنها امور خود و تجارت را مدیریت می کرد. حضرت خدیجه مدیریت فوق العاده ای داشت. نوشته اند هشتاد هزار شتر زیر مال التجاره حضرت خدیجه سلام الله بود.

حضرت از خانواده علم و دانش بود و پدر و عمویش در علوم غریبه دستی داشتند. در زمان جاهلیت، نصاری و یهودیت به علم حروف خیلی اهمیت می دادند و با شرایط این علم آینده و گذشته را به دست می آوردند. این خانم در آن زمان نمونه جزیره العرب و لقب ایشان موسوم به ملکه حجاز شده بود. عقیله، کامله، صفیه، فاضله، عابده، ، ملکه بطحا، طاهره، مبارکه و سیده النسوان نیز از القاب دیگر ایشان در آن زمان بود.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بیست و چهار ساله بودند.
حضرت محمد (ص) که پیش از بعثت، بنا به سفارش عمویش ابوطالب (ع) در یکی از سفرهای کارگزاران خدیجه شرکت کرد و سود فراوانی نصیب وی نموده بود، علاقه خدیجه را به خویش جلب و زمینه ازدواج با وی را فراهم کرد.

خدیجه کبری (س) با امین قریش، حضرت محمد (ص) ازدواج کرد و زندگی شرافتمندانه و اصیلی را پایه ریزی کردند، که در تاریخ بشریت بی همتا و بی مانند است. خدیجه کبری (س) به پیامبر (ص) عشق و علاقه ویژه ای داشت و هنگامی که آن حضرت مبعوث به رسالت شد، تمام توان و دارایی‌های خویش را در اختیار آن حضرت گذاشت، تا در راه اسلام و باروری آن هزینه کند.

و نخستین زنی بود که به آن حضرت ایمان آورد و در این راه مشقت‌ها و آزارهای فراوانی از سوی قریش و اهالی مکه متحمل گردید.
وی تا زنده بود، در تمام صحنه‌ها یار و یاور رسول خدا (ص) و موجب تسلی قلب شریف آن حضرت بود و در روزگار سخت تبعید در شعب ابی طالب، هیچ گاه آن حضرت را تنها نگذاشت و با تمام وجود از وی پشتیبانی و نگهبانی می‌کرد.
سرانجام این بانوی فداکار، پس از یک عمر تلاش و کوشش و 25 سال خدمت به رسول گرامی (ص) و دین مبین اسلام، پس از بازگشت از محاصره قریش در شعب ابی طالب به مکه معظمه، در دهم رمضان سال دهم بعثت، جان به جان آفرین تسلیم و روح مطهرش به اعلی علیین عروج نمود.

پیامبراکرم (ص) در شأن همسرش خدیجه (س) فرمود: سوگند به خدا، پروردگار کسی را بهتر از خدیجه نصیبم نکرد. زیرا در حالی که مردم، کفر می‌ورزیدند، او به من ایمان آورد؛ در حالی که مردم تکذیبم می‌کردند، او مرا تصدیق کرد؛ در حالی که مردم محرومم کرده بودند، او با دارایی‌های خود با من مساوات کرد و خداوند از او به من فرزندانی عطا کرد، که از سایر همسرانم چنین موهبتی نصیبم نشد.
سه چیز سبب رشد اسلام شد. مال خدیجه سلام الله علیها ، شمشیر امیرالمومنین علیه السلام و اخلاق رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 36:53

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام
  • کاربر مهمان
    عالی بود

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی