display result search
منو
 سیره زندگی حضرت فاطمه (س)، جلسه اول

سیره زندگی حضرت فاطمه (س)، جلسه اول

  • 1 تعداد قطعات
  • 39 دقیقه مدت قطعه
  • 389 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حسینی اراکی با موضوع "سیره زندگی حضرت فاطمه (س)"، سال 1395، حرم مطهر امام رضا (ع)

بحث ما راجع به اصول، ارکان و بنیاد های اساسی شخصیتی و خانوادگی صدیقه کبری (س) است. رسول اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند: «خداوند اگر بر سر کسی منت بگذارد، به او محبت اهل بیت و بعد از آن ولایت ایشان را عنایت می فرماید و در این صورت همه خیرات عالم را یکجا در دامن او ریخته است». یونس بن ظبیان روایت می کند: «امام صادق (ع) از من پرسید: آیا می‌دانی که تفسیر فاطمه چیست؟ گفتم: مولای من! خودتان تفسیرش را بفرمایید. ایشان فرمودند: فاطمه (س) از هرگونه بدی و زشتی جدا شده بود (فطمت من الشر) و اگر مولی علی (ع) با او ازدواج نمی‌نمود، از ابتدای خلقت هیچ شخص هم‌تراز و صلاحیت داری برای ازدواج با او پیدا نمی‌شد». همچنین در روایت داریم که پیامبر (ص) خطاب به دخترشان فرمودند: «زهرا جان تو را کسی جز من و علی نشناخت». به همین دلیل است که با مطالعه و علم و سواد نمی شود به معرفت حقیقی رسید. معرفت یعنی آن شناخت عمیق باطنی که تبدیل به عقیده شود و به یقین برسد و این را باید خداوند به انسان عنایت کند.

حضرت فاطمه (س) بانویی بودند که اساس خلقت این عالم بر معرفت ایشان شکل گرفته است و هر آنچه در این عالم استقرار پیدا کرده است به خاطر وجود مبارک فاطمه زهرا (س) است و ایشان در دنیا و آخرت سرور زنان عالم هستند. امام صادق (ع) فرمودند: «مادر ما «صدیقه کبری» است؛ کسی که از اولِ خلقت این عالم تا خاتم و از خاتم تا روز قیامت هرچه در این عالم حیات و استقرار پیدا کرده است طُفیلی معرفت مادرمان زهرا(س) است».

در آیه 25 سوره ابراهیم خدای متعال وجود نورانی و مبارک اهل بیت (ع) را «شجره طیبه» به معنای «درخت پاک و طاهر» می نامد. امام محمدباقر (ع) فرمودند: «ریشه این درخت جدمان رسول خداست، تنه این درخت امیرالمؤمنین، اهل بیت و معصومین شاخه های این درخت و شیعیان هم برگ های این درخت مبارک هستند؛ ولی مادرمان زهرا (س) عنصر و ماده حیات بخش این شجره طیبه است.

هیچ پیامبری به تکامل نرسید مگر با اقرار به محبت فاطمه زهرا (س). پیامبر (ص) فرمودند: «خدای متعال قبل از آن که آسمان ها و زمین را بیافریند، دخترم فاطمه را از نور خالص خودش آفریده است». فاطمه یک حوریه ای است که خداوند به شکل بشر خلق کرده است و تسبیحات اربعه ای که در نماز می گوییم ذکری است که فاطمه (س) در عرش می‌گفتند. پیامبر فرمودند: «اگر نور فاطمه بر کسی بتابد، به نورِ ولایتِ پیامبر و اهل بیتش هدایت می شود».

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 39:34

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی دمتون گرم
  • کاربر مهمان
    محشربود .ممنون.خدابه شما خیر دنیا واخرت بده

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی