display result search
منو
صفات مومن از دیدگاه امام رضا (ع) - بخش سوم

صفات مومن از دیدگاه امام رضا (ع) - بخش سوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 23 دقیقه مدت قطعه
  • 535 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام صالحی خوانساری با موضوع صفات مومن از دیدگاه امام رضا (ع) - بخش سوم، سال 1397

سخن را با حدیثی از امام رضا آغاز می کنم که فرمود: مؤمن ایمانش ثابت نمی شود، مگر اینگه سه صفت را در خودش جمع کند؛ خصلت اول از خدا، خصلت دوم از پیامبر و خصلت سوم از معصومین بعد از پیامبر است.
خصلتی که باید از خدا پیدا کنیم، کتمان سر است و خصلتی که از پیامبر باید داشته باشیم، مدارا کردن با مردم است. با آنها مخالفت نکنیم و در زندگی آنها تجسس نکنیم، اگر عیبی از کسی دیدیم، مخفیانه به او بگوییم که این ویژگی، امتیاز انسان بر حیوان است. خصلت سوم که از ولی خدا باید داشته باشیم، صبر و تحمل در مشکلات است.
زندگی در دنیا با تلخی و بلایا پیچیده شده است. ما باید در سختی ها صبر داشته باشیم. وعده تخلف ناپذیر خدا در قرآن است که من شما را با کمبود مال و دیدن داغ و کمی باران و ترس ها و کمی محصول، امتحانتان می کنم که اگر مقابل امتحان خدا تحمل داشته باشید و بدانید من هستم، می توانم در یک لحظه از حالی به حالی دیگر تغییرتان بدهم؛ در این صورت است که خدا به پیامبرش می فرماید: بنده من را به صابران بشارت بدهید.
صابر به کسی گویند که در برابر مصیبت، فتنه، آشوب، فقر و مرض های ناعلاج تحمل و صبر داشته باشد وکفر نگوید. امام رضا (ع) فرمود: اگر مردی در برابر ناراحتی های خانم و بچه صبر کند و با تعقل و تدبیر مشکل را بگذراند، خدا اجر حضرت ایوب را به او می دهد.
حضرت ایوب در ناراحتی ها می فرمود: حمد خدا را که یک روزی داد و حمد خدا را که یک روزی گرفت. خانم ها هم اگر ناراحتی های مرد و بچه را تحمل کنند و با تعقل سختی ها را بگذرانند، خدا اجر آسیه، همسر فرعون را به آنها می دهد.
حضرت یوسف چون در کارش خدا را می دید، هر چه دعوت شد، تطمیع شد، تهدید شد و به زندان تبعید شد، صبر پیشه کرد. در اثر این صبر از غلامی به عزیزی مصر و پیامبری رسید. پدرش که نابینا شده بود، بر اثر استشمام پیراهن یوسف بینا شد. حضرت یوسف، مردم گرفتار هفت سال قحطی را نجات داد. اینها آثار صبر آن حضرت بود.
ما در زندگی باید صبر و تحمل را از امامان یاد بگیریم تا دنیایی آباد داشته باشیم. مظهر تمام عیار صبر و تحمل، امیرالمومنین علی(ع) است. در جنگ خندق پیامبر(ص) به حضرت علی(ع) فرمودند: این عمر ابن عبدود است، حضرت فرمود: من هم علی هستم. حالا می گویید، من در خانه باشم، شمشیر در دستم باشد و فاطمه را بزنند؟! پیامبر(ص) فرمود: بله، ببین و صبر کن.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 23:03

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی