display result search
منو
خوش‌گمانی به ذات اقدس الهی

خوش‌گمانی به ذات اقدس الهی

  • 3 تعداد قطعات
  • 32 دقیقه مدت قطعه
  • 408 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «خوش‌گمانی به ذات اقدس الهی»، سال 1402

امام رضا علیه‌السلام در حدیثی می‌فرمایند؛ باید به خداوند متعال حسن ظن داشت، اگر کسی به خدا خوش‌گمان باشد، خداوند متعال طبق همان ظن و گمانش با او عمل می‌کنند.
بر اساس روایات اسلامی اگر کسی حسن ظن به ذات اقدس الهی داشته باشد، خداوند متعال به خاطر این حسن ظن حاجتش را برآورده خواهد ساخت. بدگمانی به خداوند متعال یکی از گناهان بسیار زشت است. ما وقتی خداوند متعال را به‌حق حکیم، علیم و قادر می‌بینیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که در بسیاری از موارد عدم مصلحت بزرگ‌ترین مانع اجابت دعاست.
عدم اجابت حاجت، از پربسامدترین موارد شکل‌گیری بدگمانی نسبت به ذات اقدس الهی است. بدون شک در اجابت دعا نزد خداوند متعال هیچ مشکلی را ندارد؛ اما در بسیاری از موارد فقدان ظرفیت، عدم مصلحت و وجود موانع دنیایی، مانع اجابت دعا می‌شوند؛ به مصلحت فرد نبودن، بارزترین موانع است. عدم اجابت دعای انبیا و اولیای الهی بارزترین دلیل بر وجود موانع در اجابت دعا است. با توجه به نداشتن ظرفیت فرزند حضرت نوح(ع)، دعای ایشان برای نجات فرزندش اجابت نشد. تلاش و دعای حضرت ابراهیم(ع) برای موحد شدن عمویش از دیگر مصادیق عدم اجابت دعای انبیای الهی است؛ اجابت نشدن دعای انبیاء نسبت به دیگران، دلیل بر ضعف پیامبران نیست، بلکه فرد ظرفیت کسب دعا را ندارد.
وقتی انسان دعا می‌کند، یا اجابت می‌شود و یا در صورت عدم اجابت عین دعا، خداوند متعال بهتر از آن را نصیب انسان می‌سازد و شری را از زندگی فرد دفع می‌کند. در صورت عدم اجابت دعا در دنیا، ثواب اخروی در پرونده انسان ثبت می‌گردد.

قطعات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی