display result search
منو
واقع بینی و احساسات معنوی در قرآن (تفسیر سوره محمد(ص))، جلسه پنجم

واقع بینی و احساسات معنوی در قرآن (تفسیر سوره محمد(ص))، جلسه پنجم

  • 2 تعداد قطعات
  • 48 دقیقه مدت قطعه
  • 150 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان با موضوع " واقع بینی و احساسات معنوی در قرآن( تفسیر سوره محمد(ص))"، جلسه پنجم، سال 1402

سوره مبارکه محمد با سخن گفتن با کافران آغاز می شود، در طول سوره هم در مورد درگیری با کافران سخن گفته شده است. اما چرا این سوره که نام شریف پیامبر را دارد غالباً به تعریف کفار می پردازد؟ در بیان بعضی حقایق گاهی اوقات با ضدش بهتر می توان واقعیت را شناخت. قرآن کریم از طریق ضد یک مسئله آن را برای ما توصیف می کند. در جامعه ما به ایمان و توصیف جبهه حق بیشتر توجه می شود. اهمیت شناخت کفر به این است که درجاتی از کفر در اکثر مومنین هست که آن را باید توضیح داد تا آن را شناخت و برطرف کرد. پس اهمیت شناخت ایمان به این است که ما تا کفر را نشناسیم ایمان را نخواهیم شناخت. کفر مراتبی از ایمان را در خودش دارد؛ ایمان به معنای آگاهی، ایمان به معنای اعتقاد. ما باید ببینیم ایمان من کامل و سالم است یا نه؟ در قرآن تقریباً دو برابر آیات ایمان خداوند به کفار پرداخته است. خداوند در قرآن نسبت به کفر بسیار غضبناک است.
واقع‌بینی، مهمترین هدف تربیتی قرآن است. کفر مخالف با واقع بینی است. نه ایمان به معنی عقیده داشتن است و نه کفر به معنای عقیده نداشتن است. کفر یعنی آدمی که به صورت عمدی از واقع‌بینی فرار می کند. ما قرآن را در مورد غضبی که نسبت به کفار دارد تنها گذاشته ایم و برداشت درستی از معنای کفر نداریم. باید با معنای کفر بیشتر آشنا شویم. انسان کافر بازی طراحی شده برای این عالم در موضوع انتخاب را بهم میزند. کافر دیگران را هم وادار می‌کند که مانند او شوند. کافر نسبت به ندیدن واقعیت اعتیاد دارد. کافر زمین بازی را به هم میزند و مانع مسابقه دیگران است. خداوند کافر و کفر از بین نمی برد اما اثر عمل کافر را بر می دارد. کافر اثرگذاری خدا در عالم را تکذیب می‌کند. کسی که مهربانی و قدرت خدا را تکذیب کند، کافر است کافر امنیت دیگران را هم بهم میریزد، چون انسان در این دنیا نیاز به پناه بردن به خدا دارد. کفر یک رویه در زندگیست . انکار اصل وجود خدا، انکار اثر وجود خدا و انکار نعمات خدا از انواع کفر هستند.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی