display result search
منو
هنر خوب زیستن، جلسه بیست و نهم

هنر خوب زیستن، جلسه بیست و نهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 32 دقیقه مدت قطعه
  • 111 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام احمد لقمانی با موضوع «هنر خوب زیستن»، جلسه بیست و نهم، سال 1396

هنر خوب زیستن موضوع سخن ما بود. امروز می‌خواهیم یک الگویی برای خوب زیستن و برای تمام زنان و مردان هستی بیان کنیم.
یکی از موضوعاتی که ما از سالهای قبل در ذهن بسیاری از ما بود شیوه الگودهی حضرت زهرا پس از 1400 سال است. راز جاودانگی این بانوی بزرگ است. در زمانی که دختران زنده به گور می‌شدند اصلاً زنان را در زمان جاهلیت انسان نمی‌دانستند. حقی برای حیات قائل نبودند، شخصیتی مثل امیرالمؤمنین(ع) برای گرامی داشت بانوان، به فرزندشان امام حسن فرمودند: «الْمَرْأَةَ رَیْحَانَة وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَةٍ» زن گلی خوشبو است. قهرمان نیست، کارهای سخت نباید به آنها واگذار کرد. بدترین ستمی که زنان به خودشان می‌کنند این است که می‌خواهند مثل مردان باشند. آموزه‌های دینی زن را در اوج می‌برد. از دامن زن، مرد به معراج می‌رود.
پیامبر فرمودند: هروقت ایمان فرد افزایش پیدا بکند، محبت او به همسر زیاد می‌شود. فرمودند: از دنیای شما چند چیز برای من محبوب است. یکی بوی خوش، یکی زنان و یکی نماز، نماز یک طرف و زنان یک طرف، باز فرمودند: جمله‌ای که مرد به همسرش بگوید: «انی احبک» عاشقت هستم، دوستت دارم، از قلب همسر هیچوقت جدا نمی‌شد. همیشه به یاد او هست. حالا جملاتی که آقایان دوست دارند، خانم‌ها به آنها بگویند، چیست؟ من به تو افتخار می‌کنم. دو طرفه، امام صادق فرمود: زنی که صالح هست، بهتر است از هزار مرد غیر صالح. یعنی اینقدر سعه وجودی تأثیر درآفرینش دارد. ببینید چقدر قداست در مادر نهفته است. أُم ریشه، مایه و پایه باشد. بیشترین خیر و خوبی در زنان است. یک تفاوتی که زنان و مردان دارند، مردان مسائل را می‌شنوند ولی زنان غیر از شنیدن اقدام می‌کنند. بیشترین خیر و خوبی در زنان است. فرمودند: محبت به زنان از اخلاق انبیای الهی است. چه کسی بیشتر شبیه به انبیاء است؟ کسی که بیشتر محبت به خانمش می‌کند. نشان می‌دهد اگر زن و شوهر خوب در مسیر زندگی قرار بگیرند، پایندگی و ابدیت است. در یک خانه و خانواده‌ای، فرزندانی تربیت می‌شوند که کل هستی را تحت الشعاع قرار می‌دهند.
راز جاودانگی فاطمه زهرا(س) چیست؟ شبهه‌ای را بعضی مطرح کردند، اجازه بدهید من خیلی راحت بقیه شبهات را هم بیاورم. مثل کرسی آزاد اندیشی امروز صحبت کنیم. نکته اول اینکه بعضی می‌گویند: شما بانویی را می‌آورید برای 1400 سال پیش، اسوه پذیر و اسوه، باید یک سلسله سنخیت‌هایی داشته باشد، تناسب داشته باشد از نظر زمانی و مکانی، از نظر سنی، از نظر موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی، حتی اقتصادی و خانوادگی، از نظر زمانی گاهی مواقع افرادی هستند بیست سال پیش با ما زندگی می‌کردند از بین ما رفتند. اینها دیگر قدیمی شد. شما یک نفر را از 1400 سال قبل می‌آورید. 2- از نظر مکانی شبه جزیرة العرب، «بِوادٍ غَیْرِ ذِی‏ زَرْع‏» یک سرزمین سفت و سخت و خشک و بی آب و علف، یک بانویی در آن زمان، در آن مکان. 3- از نظر فرهنگی باید یک سنخیتی باشد، در خانه پیامبر می‌آمدند و پیامبر را با اسم کوچک صدا می‌زدند. آیه نازل شد ایشان رسول خداست. ادب داشته باشید. از نظر آداب اجتماعی و خانوادگی، قرآن می‌فرماید: قبل از ظهر منزل پیامبر می‌آمدند و می‌نشستند، منتظر غذا می‌شدند. تا غذا بیاید اینها غذا را می‌خوردند و بعد دوباره دور هم شروع به حرف زدن می‌کردند، آیه نازل شد وقتی دعوت شدید، بیایید. «فَإِذا طَعِمْتُمْ‏ فَانْتَشِرُوا» وقتی هم غذا خوردید بلند شوید بروید. پیامبر شرم و حیا می‌کنند به شما حرف بزنند ولی شما مراعات کنید. 4- از نظر تحصیلی باید یک سنخیتی باشد. در آن زمان تنها هفده نفر باسواد بودند. الآن جامعه ما باسواد و بی سواد اصلاً مفهومش عوض شده است. کسی که نتواند با کامپیوتر و رایانه کار بکند، این را بی سواد می‌گویند. نه کسی که سواد خواندن و نوشتن نداشته باشد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 32:30

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی