display result search
منو
واقعه کربلا در قرآن

واقعه کربلا در قرآن

  • 1 تعداد قطعات
  • 38 دقیقه مدت قطعه
  • 95 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع «واقعه کربلا در قرآن»، سال 1394

یکی از آیاتی از قرآن که تاویلش به اهل بیت ارجاع شده است آیات سوره‌ی مبارکه‌ی کهف و داستان اصحاب کهف است که همه شنیده اند ملاحظه فرموده اند مرحوم شیخ مفید این ماجرا را نقل کردند سید بن طاووس ابن شهر آشوب نقل کردند که زید از صحابه است می‌گوید من در کوفه بودم در منزل و حجره‌ی خودم صدای تلاوت قرآن لطیفی را شنیدم که این آیه را تلاوت می‌کرد «أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْکَهْفِ وَالرَّقِیمِ کَانُوا مِنْ آیَاتِنَا عَجَبًا» که آیه‌ی اولی است که داستان اصحاب کهف در قرآن با آن شروع می‌شود. دنبال کردم دیدم سر مطهر سیدالشهدا است بالای نیزه و این آیه را تلاوت می‌کنند در حالی که سر‌های دیگری به دنبال این سر و همراه کاروان اسرا وارد کوفه شده است. می‌گوید عرض کردم بله داستان شما واقعا عجیب تر است. ان شاء الله داستان اصحاب کهف را عرض می‌کنم و کهفی که آن‌ها به آن پناه برده بودند چه بود.
قبلا اشاره بکنم در معارف ما در ادعیه در به خصوص زیارات معصوم و در روایات از ائمه علیهم السلام تعبیر به کهف شده است. مثل صلوات شعبانیه که همه آشنا هستید بعد از نافله‌ی ظهر هم خوانده می‌شود مستحب است این شش صلوات خوانده شود آن جا دارد کَهفٌ حَصِین ائمه کهفی هستند که خود این کهف در پناه و حصن است و در باب حضرت علی در زیارات خیلی آمده است کَهْفِ الْوَرَى (زیارت جامعه کبیره) این تعابیر بلند برای امام علی است.
در خصوص سیدالشهدا هم این تعابیر مکرر شده از پیغمبر اکرم در امالی صدوق مرحوم مجلسی از امالی صدوق نقل کرده که وجود مقدس نبی اکرم گریستند بر مصیبت‌های سیدالشهدا و اهل بیت بعد از توجه به آن صحنه‌ها خطاب به سیدالشهدا فرمودند أمّا الحُسَینُ فَإنَّهُ مِنّی وَ هُوَ ابنی وَ وَلَدی وَ خَیرُ الخَلقِ بَعدَ أخیهِ وَ هُوَ إمامُ المُسلِمینَ وَ مَولى المُؤمِنینَ وَ خَلیفَةُ رَبِّ العالَمینَ وَ غیاثُ المُستَغیثینَ وَ کَهفُ المُستَجیرینَ تا می‌رسد به این جا که فرمودند کَهفُ المُستَجیرینَ امام حسین کهف آن کسانی هستند که پناه به حضرت بگیرند یعنی آن‌هایی که در مخاطراتی که آن‌ها را تهدید می‌کند پناه به حضرت می‌برند حضرت کهف امت است یک تعبیری را هم مرحوم سید بن طاووس نقل کردند در سعد السعود از امام باقر علیه السلام که ایشان در تفسیر یکی از آیات قرآن این طوری فرمودند نَحنُ کَهفُکُم کَاَصحَابِ الکَّهف.
این خیلی مهم است ما کهف شما هستیم مثل اصحاب کهف که کهفی داشتند پناه بردند و در حفظ ماندند. یک دعوت هم است ما آماده هستیم به شما پناه ببریم نَحنُ سَفِینَتُکُم کَسَفِینَةِ نُوح وَ نَحنُ بَاب حِطّتُکُم کَباب حِطة بَنِی اِسرَائیل. یک سفینه‌ای بود طوفان و دریایی و هر کس سوار سفینه نشد غرق شد ما سفینه‌ی شما هستیم مثل سفینه‌ی نوح.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 38:18

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی