display result search
منو
حقیقت غدیر

حقیقت غدیر

  • 1 تعداد قطعات
  • 43 دقیقه مدت قطعه
  • 104 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع «حقیقت غدیر»، سال 1401

بی تردید یک اتفاق خیلی عظیمی در غدیر افتاده است و یک تکلیف بسیار سنگینی که روی دوش نبی اکرم بوده است که کاملاً از آیات قرآن استفاده می شود این بار خیلی بار سنگینی بوده است که حضرت به انجام رساندند. یک موقعی در ترجمه سوره الم نشرح عرض کردم که خدای متعال در این سوره استفاده می شود دو تا تکلیف سنگین روی دوش حضرت گذاشته است. یکی تکلیف نبوت بوده است که باید حقیقت نبوت به نحو تمام با حضرت در عالم تنزل پیدا می کرده است و ختم نبوت می رسیده است. این بار سنگین را خدا می فرماید ما شما را کمک کردیم سنگینی آن را از روی دوش شما برداشتیم و به توفیق و با تمام خصوصیات این کار را انجام دادیم بعد می فرماید که «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏ أَ لَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَکَ * وَ وَضَعْنا عَنْکَ وِزْرَکَ *الَّذی أَنْقَضَ ظَهْرَکَ * وَ رَفَعْنا لَکَ ذِکْرَکَ»
ما سنگینی بار را از دوش شما برداشتیم. بار سنگین است ولی بر شما با شرح صدر سبک شد. «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً» بعد یک تکلیف دیگر را به همین میزان را گویا می خواهند روی دوش حضرت بگذارند «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً * فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ * وَ إِلى‏ رَبِّکَ فَارْغَبْ» که در روایات معصومین (ع) آمده است که فرمودند این تکلیف، تکلیف گشودن باب و ولایت و غدیر است. باب نبوت را گشودید این باب ولایت و امامت را هم باید به روی عالم باز کنید. و این تکلیف هم باز با آسانی همراه خواهد شد «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً» بنابراین «فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ» وقتی آن کار را انجام دادید فانصب، این فانصب به معنای فانصب نیست، که نصب کن که بعضی از مفسرین به آن اشکال کردند. فانصب یعنی این رنج را بر خود هموار کنید. آن رنج چیست؟ نصب امیرالمؤمنین (ع) است. «فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ * وَ إِلى‏ رَبِّکَ فَارْغَبْ»
بنابراین پیدا است که این تکلیف بسیار سنگین بوده است روی دوش حضرت به اندازه خود بار نبوت روی دوش حضرت سنگینی داشته است. لذا در روایت ملاحظه کردید روایت در امالی صدوق است که حضرت معراج رفتند تقریباً 7 ـ 8 روز از قبل از غدیر حضرت معراج داشتند. میدانید که حضرت 120 تا معراج تقریباً داشتند. و در این معراج به آن نقطه ای رسیدند که از بحر نور عبور کردند حجب عبور کردند و خلوت با خدای متعال که جبرئیل هم دیگر آن جا حضور نداشتند خدای متعال اول حضرت را مدح کردند که من أنا المحمود، من محمود هستم، اسم تو را از اسم خود مشتق کردم. هر که به تو پیوند بخورد من به او پیوند می خورم. هر که از تو جدا شود او ساقط می شود. بعد فرمودند من شما را گرامی داشتم برای همه انبیاء وصی معین می کردم برای شما هم امیرالمؤمنین (ع) را بروید این را ابلاغ کنید.
حضرت از معراج که برگشتند مترصد بودند، در این نقل دارد 6 روز که گذشت این آیه نازل شد «فَلَعَلَّکَ تارِکٌ بَعْضَ ما یُوحى‏ إِلَیْک‏» ممکن است اگر انجام نشود منتهی شود به ترک بعضی از آن مأموریت های شما. حضرت مترصد فرصت بودند که این تکلیف را انجام بدهند. دو روز بعد این آیه نازل شد که «یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ» از این حدیث استفاده می شود به فاصله 8 روز حضرت دیگر همه سختی ها را به جان خود خریدند با همه مخاطراتی که حضرت می دیدند و محتمل بود که از سوی جبهه نفاق اتفاق بیفتد مأموریت را به انجام رساندند. اتفاقاً خدای متعال هم با موفقیت تمام این کار را به انجام رسانده است. یعنی در صحنه غدیر می دانید هیچ بدی نیفتاده است، با این که این منافقین همه تدبیر آنها این بود که این اتفاق نیفتد ولی واقع شد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 43:32

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی