display result search
منو
حضرت زینب (س) مجاهد خستگی ناپذیر

حضرت زینب (س) مجاهد خستگی ناپذیر

  • 1 تعداد قطعات
  • 42 دقیقه مدت قطعه
  • 46 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سیداحمد حسینی خراسانی با موضوع «حضرت زینب (س) مجاهد خستگی ناپذیر»، سال 1400

امام سجاد حضرت زین العابدین علیه السلام درباره حضرت زینب کبری سلام الله علیها که فرمود:
« یَا عَمَّة أنتِ بِحَمدِلله عَالِمَة غَیرَ مُعَلّمَة وَ فَهمه غَیر مُفَهّمه »
امام سجاد علیه السلام در تأیید مقام علمی زینب سلام الله علیها فرمودند: «الحمدلله تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد هستی. این سخن امام سجاد ـ علیه السلام ـ نشان دهنده علم لدنی آن حضرت است.»

حضرت زینب(س) سومین فرزند امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) و به سبب داشتن علم سرشار ملقب به «عقیله بنی هاشم» بودند. نام زینب را پیامبر اکرم(ص) طبق وحی الهی که به ایشان الهام شده بود، برای این بانوی بافضیلت انتخاب کردند. حضرت زینب(س) با انجام رسالت سنگین خود در نهضت خونین عاشورا و جاودانه کردن این نهضت، نه تنها زینت پدر بلکه مایه افتخار و زینت خاندان رسالت شدند. حضرت زینب(س)، در دامان مادری همچون صدیقه اطهر(س) و پدری همچون امیرالمومنین(ع) پرورش یافت و در این خانه که خانه وحی بود، فضایل اخلاقی را آموخته و به کمال رسیدند.
اوج عظمت شخصیت حضرت زینب(س) در جریان نهضت عاشورا و به ویژه در دوران اسارت اهل بیت(ع) به نمایش گذاشته شد. این بانوی قهرمان در مجلس یزید آن چنان کوبنده و با صلابت سخنرانی کردند که همه بزرگان حاضر در مجلس به یاد خطبه‌خوانی و سخنرانی‌های امیرالمومنین(ع) افتادند.
خطبه‌های غرّاء حضرت زینب(س) مجلس یزید که غرق در حس پیروزی و غرور بود را به هم ریخت و موجب شد که او از کشتن اباعبدالله الحسین(ع) اظهار ندامت و پشیمانی کند.
اگر امروز بعد از گذشت قرن‌ها قیام حسینی همچنان تازه باقی مانده به خاطر اقدامات حضرت زینب(س) در دوران اسارت و افشاگری‌های این بانوی بزرگوار علیه یزید و حکومت بنی امیه بود.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 42:27

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی