display result search
منو
تفسیر سوره ی حجرات، جلسه نهم

تفسیر سوره ی حجرات، جلسه نهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 30 دقیقه مدت قطعه
  • 133 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع "تفسیر سوره ی حجرات"، جلسه نهم، سال 1399

وجود مقدس نبی اکرم، رسول خداست و از طرف خدای متعال صاحب یک خبری است که باید این خبر را به عالم برساند و عالم را با آن احیا کرده و جلو ببرد. به ما دستور داده که مقابل این خبر صدایتان را بلند نکنید و جهر به قول مقابل حضرت نداشته باشید، چون این جا جای حرف گوش دادن است نه جای حرف زدن و چیزی به رسول آموختن، شما نباید بخواهید که صدای تان در عالم بلند بشود و به حضرت چیزی تعلیم کنید یا بر طرح حضرت مقدم شوید.

گویا خدای متعال یک هشداری به مومنین می دهد چون مخاطب آیه مومنین هستند. گویا یک جریانی در دنیای اسلام است که این کارها را می خواهد انجام بدهد و خداوند به مومنین می فرماید: شما مواظب باشید که در دام آنها نیفتید. بعد می فرماید در مقابل حضرت یک عده ای هستند که به تقوای قلب و غض صوت رسیدند. این قلبی که در برابر حضرت متقی و بی سر و صدا شده، موجب شده که صدا هم کوتاه باشد و در مقابل حضرت فرو بیفتد، همین هم باعث شده که این قلب محل خبر حضرت باشد. در مقابل این افراد، عده دیگری هستند که نیامدند و هجرت نکردند و در حجرات و خانه های باطنی حضرت سکنی نگزیدند. پس خدای متعال هم خبر نبی اکرم را به ما گفته و هم ادب برخورد با خبر ایشان را و هم آدرس داده که این خبر کجا بار می اندازد و در کدام قلب می نشیند. در واقع نبأ نبی اکرم فقط در قلبی که تقوا دارد می نشیند. در ادامه می فرمایند که در مقابل خبر نبی اکرم یک فاسدی است که می آید و صدا بلند می کند. این فاسق را قرآن با خصوصیاتی معرفی می کند و می فرماید: قرآن با اینکه کتاب هدایت است یک عده ای را اضلال می کند، اینها همان فاسقین هستند، یعنی کسانی که عهد توحید و ولایت را که با خدای متعال محکم کرده بودند، نقض کردند و از دایره عهد بیرون آمدند. بعد هم آن رشته هایی که خدای متعال فرموده بود که وصل کنند را قطع می کنند. آنها تمام آن رشته هایی که خداوند با دین و شریعتش توضیح داده و حامل رحمت خدا هستند را قطع می کنند و بیرون از وادی رحمت می روند. بعد هم می خواهند یک رشته های دیگری جایش بگذارند و به جای دین خدا و قواعد و حدود او، دین و قواعد و حدود دیگری بیاورند. لذا هر کاری که می کنند فساد است.

قرآن فرماید: «اینها قوم فاسق و از وادی دین بیرون اند، اینها را که نمی شود هدایت کرد» پس فاسق این منافقی است که ادعا می کند که حضرت را قبول دارد، عهد و آبرویی هم دارد، اما این عهد و آبروی گذشته اش را می آورد و ایمان خودش را سپر این نفاقش می کند، تا خبرش را پشت این سپرها جلو ببرد.

با توجه به آیه پیداست که این خبر می خواهد دعوت به کفر و فسوق و عصیان کند در دل مومنین نسبت به ایمان نفرت ایجاد کند. آنچه از آیه پیداست این است که فاسق می خواهد صفات رذیله را جای صفات حمیده بر جامعه مومنین حاکم کنند و رشته کار را از دست نبی اکرم در بیاورد و ارزشهای خودش را حاکم بکند. او می خواهد جامعه ای را که براساس رحمت، محبت، وحی و بندگی خداست، بر مدار کفر و عصیان قرار بدهد.

بنابراین این فاسق پیداست که می خواهد مومنین را از وادی ایمان بیرون ببرد و در وادی کفر و فسوق و عصیان قرار دهد. آنها می خواهند در جامعه کفر و فسق و عصیان به پا کنند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 30:15

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی