display result search
منو
شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه هفدهم

شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه هفدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 42 دقیقه مدت قطعه
  • 250 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با موضوع "شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق"، جلسه هفدهم، سال 1389

در دعای مکارم الاخلاق به فرازی رسیدیم که امام سجاد (ع) درخواست کردند: «خدایا ایام و اوقات زندگی من را گشایش بده تا وقت برای عبادت تو بگزرانم ...» ما باید با کسانی که چنین درخواستی دارند همراه شویم؛ نه با کسانی که به دنبال راهی برای متعاقد کردن خود برای عبادت هستند. لحظات عبادت اصلی ترین لحظات زندگی هر انسانی است و اساسا هدف از خلقت انسان عبادت بوده است. ملاقات پروردگار برای انسان بسیار لذت بخش است و این ملاقات نیاز به تلاش و عبادت دارد. فلسفه زندگی ما انسان ها همین ملاقاتِ با خداست و هنگامی که این را متوجه شویم، نماز اصلی ترین اصل زندگی ما می شود. در ایامی که فراغت برای عبادت نداریم باید توبه و استغفار کنیم.

دو نوع از فراغت را می توانیم متصور شویم: فراغت بال و فراغت خیال. اگر این دو باشد، انسان به سوی عبادت می رود. کلید استجابت دعاهای انسان در امور مادی این است که راضی به رضای الهی باشیم؛ ولی راه حل اجابت خواسته های معنوی مراقبت در لحظاتی است که فراغت برای عبادت داریم و توجه داشتن به هدف خلقت برای انگیزه یافتن جهت عبادت کردن است.

امام حسن مجتبی (ع) می فرماید: من ضمانت می کنم استجابت دعا را برای کسی که در قلبش جز رضا به رضای الهی خطور نکند. بنابراین شرط استجابت امور مادی رضایت به رضای الهی است؛ اما در امور معنوی تا جایی که می توانیم خودمان قدم برداریم و بقیه را به خداوند بسپاریم و هرجا که خداوند فراغت برای عبادت عنایت کرد، از دست ندهیم.

نماز خواندن هوس ملاقات با خدا را در دل انسان زنده می کند. امام رضا (ع) می فرماید: «هرکسی به ذکر خدا بپردازد ولی مشتاق ملاقات خدا نشود خود را مورد تمسخر قرار داده است.» اگر میانه خود را با خدا درست کنیم، خداوند میانه ما را با همه عالم تنظیم می کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 42:59

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی