display result search
منو
فضائل و مناقب حضرت زینب (س)

فضائل و مناقب حضرت زینب (س)

  • 1 تعداد قطعات
  • 42 دقیقه مدت قطعه
  • 227 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین اسلامی فر با موضوع "فضائل و مناقب حضرت زینب (س)"، سال 1394

یکی از سوره هایی که بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده و کوتاهترین سوره هم هست ولی مهم ترین پیام های تاریخی را بیان می کند سوره شریفه کوثر است. معنای لغوی «کوثر» به معنای خیر کثیر است که هرگز پایان ندارد. مصداق خیر کثیر در آیه شریفه مورد بحث مفسرین است و احتمالات زیادی همچون اخلاق عظیمه، قرآن و اصحاب پیامبر در مورد آن بیان شده است. طبق بیان فخر رازی بهترین و اتمّ مصداق کوثر حضرت زهرا (س) و اولاد فاطمه علیهم السلام هستند که زوال ناپذیر می باشند. آیت الله طباطبایی قائل است که تنها مصداق کوثر حضرت فاطمه (س) و فرزندانش هستند؛ شاهد آن هم آیه آخر سوره است که می فرماید: «و (بدان) دشمن تو قطعاً بریده‌نسل و بی‌عقب است!»

در بین فرزندان حضرت زهرا (س) برخی ها جلوه ها و شخصیت های عظیمی دارند که همه آن ها شعبه هایی از کوثر هستند؛ مانند حضرت زینب (س).القاب اهل بیت (ع) نشان دهنده ویژگی های بارز ایشان هست. یکی از القاب حضرت زینب (س) عقیله بنی هاشم است. «عقیله» به معنای زنی است که در قوم مرجعیت علمی و عقلی دارد.

حضرت زینب هم عاقله و هم عالمه بودند؛ لذا این همه مصائب دیدند ولی یک حرکت غیرعاقلانه نکردند. خطبه ای که حضرت زینب (س) در کوفه خوانده اند با این که کوتاه است؛ اما شامل قریب به هشت آیه قرآن است. در مجلس یزید حضرت زینب (س) خطبه ای خواند که یزید را رسوا و کاخ او را زیر و رو کرد.

زینب کبری (س) الگوی زنان و مردان ماست. ایشان در عبادت یگانه بودند و نمازشب و راز و نیازشان ترک نشد.

علم یعنی فراگیری اصطلاحات و یادگیری معلومات. عقل یعنی چگونه معلومات را در مقام عمل بهره برداری کنیم. عقل انسان را به کمال می رساند و گناهان را از آدمی دور می کند. هر مقداری که گناه از ما صادر می شود، به همان اندازه از عقلانیت دور هستیم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 42:27

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی