display result search
منو
شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه، جلسه دوم، سال 1396

شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه، جلسه دوم، سال 1396

  • 1 تعداد قطعات
  • 22 دقیقه مدت قطعه
  • 279 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی با موضوع شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه، جلسه دوم، سال 1396

در دعای هشتم صحیفه سجادیه امام سجاد علیه السلام بخشی از آسیب ها و مهلکات اخلاقی را به عنوان خطرهای جدی که باید پناه به خدا برد و اعتصام به حبل الله کرد را بیان می فرماید. عمده خطرها، خطرهای درونی است. خدا در قرآن سوره مائده می فرماید مومنین خودتان را بسازید که اگر درست شدید آن کس که بیرون شماست نمی تواند به شما ضرر و ضربه ای بزند.
اگر ما مشکلات درونی خود را درست کنیم قدرتمند می شویم.
یکی از این مشکلات درونی هیجان حرص است. حرص شدت علاقه و ولع است و دو بعد دارد. یک بعد جزو امور ممدوح است. قرآن می فرماید پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نسبت به هدایت شما شوق دارد. ما هم اگر نسبت به بشر دلسوزی عمیق باشد مطلوب است. امر به معروف و نهی از منکر از شعب حرص است. لذا حرص در علم مطلوب است.
اما در مسائل مادی و در شهوات نفسانی این حرص جزء رذائل اخلاقی و جزء مهلکات آمده است. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود سه مهلک و رذیلت برای بشر موجب نابودی است. یک، حرص نامشروع، دو، طمع ها و آزهای مادی، سه، انسان از خود راضی و خود شیفته باشد.
خود پسندی خودپرستی است و خودپرستی بت پرستی است و بدترین نوع بت پرستی است. مادر بت ها بت نفس است.
اگر انسان اعتدال داشته باشد، حرص باعث رشد او می شود. منشا حرکت است که اگر کنترل نداشته باشد و دچار هیجان شد انسان را بدبخت و خانه خراب کن می شود.
فلاح سعادت نهایی بشر است. فلاح این است که یک انسان مصمم دارای اراده و عزم برای پیروزی و برای نصب پرچم پیروزی در قله(فتح قله و رفتن از شیب و عبور از گردنه). اگر یک انسان مصممی علی رغم وجود موانع پولادین، از مانع نترسید و با شهامت و شجاعت قدم در جبهه برخورد با موانع رسیدن به سعادت گذاشت و از موانع عبور کرد و به مقصد نهایی رسید و جای پای خود را محکم کرد یعنی پیروزی را تثبیت کرد و جا و زمینه ای برای دشمن باقی نگذاشت، این فلاح است. فلاح هم آزادی و هم رهایی است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 22:55

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخن