display result search
منو
زندگی پرخیر و برکت حضرت فاطمه (س)

زندگی پرخیر و برکت حضرت فاطمه (س)

  • 1 تعداد قطعات
  • 31 دقیقه مدت قطعه
  • 430 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید میرباقری با موضوع "زندگی پرخیر و برکت حضرت فاطمه (س)"، سال 1395


برطبق آیات و روایاتی که در دست داریم، آنچه خدای متعال به انسان می دهد، یکی از این دو حالت است یا دارای خیر و برکت است و یا خیر و برکتی در آن نیست. در دعا آمده است، خدایا در بین آنهایی که هدایت می کنی، من را هم هدایت کن و اگر به بقیه سلامتی دادی به من هم سلامتی بده. در بین آنهایی که دوستشان داری، من را هم دوست بدار. خدایا در آنچه که به من می دهی برکت قرار بده. انسان گاهی چیزهایی در زندگی دارد، ولی برکت ندارد. فرزند دارد، ولی خیری ندارد. مال دارد، ولی خیری ندارد. نود سال عمر دارد، ولی برکت ندارد. بعضی ها هم پنجاه سال عمر دارند ولی عمری با برکت دارند. مثلا علامه مرحوم مجلسی هفتاد و سه سال عمرکردند، اما فقط بحار الانوار ایشان یکصد و ده جلد است. این همه تألیف از کجاست؟ از خیر و برکت است. بعضی هم هشتاد سال عمر می کنند، نمی فهمند چه شد.
زندگی حضرت زهرا (س) سراسر خیر و برکت است. همه عمر با برکت ایشان هجده سال بود. از ولادت شروع می کنیم. خداوند هر چه به پیامبر پسر می داد، از بین می رفت. در دوران جاهلیت عقیده داشتند، کسانی ماندگار هستند که پسر دارند؛ لذا با خود فکر می کردند، پیامبرکه از دنیا برود، آئین و دینش هم از بین می رود. آنها به پیامبر(ص)، ابتر می گفتند، یعنی نسلی از تو نمی ماند. برخی گفتند: خداوند سوره مبارکه کوثر را برای مرهم دل پیامبر فرستاد. خداوند به پیامبرفرمود: پیامبر! ما به تو خیر فراوان دادیم. به شکرانه اش نماز بخوان و شتر قربانی کن. دشمنانت خودشان ابتر هستند و دنباله ندارند. الان هزار و چهارصد سال از آن تاریخ می گذرد، اگر بگویند قبر معاویه کجاست، چند جا را به شما نشان می دهند، ولی به هر کسی بگویی قبر حضرت رقیه(س) کجاست با اطمینان نشان شما می دهند.
در حدیثی آمده است، یک دسته از دزدان عالم کسانی هستند که مهریه زنانشان را نمی دهند. مهریه در اسلام به این صورتی که الان رایج است، نمی باشد. مهریه باید روزی که خطبه عقد خوانده می شود، داده شود. اگر به این صورت رایج بشود از چشم و هم چشمی در می آید. وقتی حضرت علی(ع) به خواستگاری دختر پیامبر(ص) آمدند، فاطمه(س) جواب مثبت دادند. حضرت، یک زره و یک شمشیر بیشتر نداشتند، زره را فروختند و پول آن را به پیامبر(ص) دادند با پول زره یک اساس مختصر تهیه شد، رسول خدا فرمودند: خدا این اثاث را برای اهل خانه اش مبارک کند. هنگام عروسی یک قسمت ولیمه را پیامبر و یک قسم دیگر را حضرت علی(ع) عهده دار شدند. موقع رفتن به خانه حضرت علی(ع) فقیری به حضرت می رسد، حضرت زهرا(س) لباس جدیدی که برای عروسی گرفته بودند را درآوردند و لباس قبلی خود ر ا به تن کردند. فردای آن روز پیامبر(ص) به خانه حضرت آمدند و پرسیدند: لباست کجاست؟ عرض کردند یا رسول الله هرگز به خیر نمی رسید، مگر آنچه که دوست دارید را بدهید. دراین حال جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد و گفت: خداوند بر تو و فاطمه(س) سلام می رساند و پیامی برای فاطمه(س) دارد به حضرت بگو: به خاطر این کاری که کردی، خداوند هر چه بخواهی به تو می دهد.
زندگی حضرت نه سال طول کشید. خانه حضرت کوچک بود، ولی از این خانه کوچک چه فرزندانی بیرون می آیند. یکی حضرت سید الشهداء(ع)، یکی حضرت زینب(س)، یکی حضرت امام حسن مجتبی(ع) و یکی ام کلثوم(س) که هر کدام ستاره های عالم هستی هستند. برکت بعدی حضرت این که، کارهای خانه سنگین بود به پیامبر(ص) عرض کردند اگر امکان دارد، خادمه ای به من بدهید. حضرت فرمودند: دخترم چیزی به تو می دهم که از آنچه که در دنیاست برای تو بهتر باشد. حضرت به جای خادمه، تسبیحی به ایشان دادند. امام باقر(ع) در این مورد فرمودند: اگر چیزی بالاتر از این وجود داشت، پیامبر(ص) به حضرت زهرا می دادند.
مرحوم علامه مقرّم می فرماید: نمازی که تسبیح فاطمه زهرا(س) در آن نباشد به صاحبش برگردانده می شود.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 31:11

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی