display result search
منو
تربیت دینی کودک

تربیت دینی کودک

  • 1 تعداد قطعات
  • 28 دقیقه مدت قطعه
  • 567 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید میرباقری با موضوع "تربیت دینی کودک"، سال 1395

در مورد آیه ششم سوره تحریم، قرآن کریم می فرماید: ای کسانی که ایمان آوردید، خودتان و اهل و عیال تان را از آتش جهنم نجات دهید. در روایتی از پیامبر(ص) آمده است که همه شما باید مراقب و حافظ یکدیگر باشید و شما در مقابل هم مسئول هستید و این مراقبت به خود و خانواده تان محدود نمی شود. پیامبر(ص) فرمودند: برای نگهداری خود از آتش باید به همان چیزی که خودت را امر می کنی، خانواده ات را هم امر کنی. این دستور فقط با زبان کافی نیست و در خانه باید به صورت عملی کارهایی انجام شود تا بچّه ها جذب نماز و کارهای خوب بشوند.
تربیت دینی ظرافت هایی دارد؛ اول آنکه والدین خودشان نسبت به مسأله آگاهی داشته باشند و در صورت بلد نبودن از اهلش بپرسند؛ دوّم آنکه نسبت به کار بد یا خوب اهل عمل باشند؛ سوم در هدایت فرزند هنر و سلیقه داشته باشند. قرآن می فرماید: شما نمی توانید نعمت های الهی را بشمارید، پس به فرزندان خود بگویید، وقتی دوست تو چیزی را به تو هدیه می دهد، چقدر از او تشکر می کنی، آن وقت خدایی که تو را غرق در نعمت کرده است، وقتی می فرماید دو رکعت نماز بخوان، برای تو سخت است که این کار را انجام بدهی؛ چهارم اینکه بعضی اوقات ما در تربیت فرزند تأخیر می کنیم، در صورتی که فرد متدیّن باید در این مورد پیشدستی کند.
امام صادق می فرمایند: بچّه هایتان را با کلمات و فرمایشات و سخنان ما آشنا کنید. قبل از آنکه مُرجئه آنها را بدزدند. مُرجئه یک طایفه انحرافی در عصر ائمه(ع) بودند که در حال حاضر به این نام وجود ندارند، اما اعتقاداتشان در دنیا فراوان است؛ این طایفه مورد لعن ائمه(ع) بودند. این طایفه می گفتند: همین که بگویید «لا اله الا الله» کافی است و نیازی به داشتن حجاب، نماز و روزه نیست؛ مهم این است که خدا را قبول داریم. آیا شما ظلمی بالاتر از ظلم به خدا سراغ دارید؟ نماز و روزه حق خداست، قبل از اینکه دیگران بچه هایتان را ببرند، شما به داد بچّه های خود برسید؛ زیرا اگر دیر شود، از شما و دیگران کاری ساخته نیست. امام(رضوان الله علیه) مثال زیبایی در این مورد می زدند، می فرمودند: شما اگر یک نهالی را کاشتید، یک بچّه هم می تواند آنرا در بیاورد، ولی اگر شش ماه بگذرد، دیگر آن بچّه نمی تواند نهال را در بیاورد و اگر چند ساله شد باید با بیل میکانیکی آن را در بیاورید.
امام(رحمه الله علیه) می فرمودند: رذائل اخلاقی، بد دهنی، دروغگویی و چشم چرانی اینگونه است. امام سجاد(ع) می فرمایند: حق فرزند بر گردن تو این است که بدانی این بچّه از تو است، خیر و شرّش به تو بر می گردد؛ اگر زحمت بکشی و خوب تربیتش کنی، مردم می گویند خدا پدرش را بیامرزد و در حق تو دعا می کنند. ارزش دارد که زحمت بکشی و برای خودت باقیات الصالحات درست کنی. گاهی با گفتن یک «بسم الله» از طرف فرزند، از عذاب آخرت در امان می مانیم! تا برسد به کسی که مسجد بسازد یا قاری قرآن بشود. پیامبر(ص) در حدیثی می فرمایند: فرزندان برگردن شما چند حق دارند؛ ابتدایی ترین حق این است که مادر او را سر زنده و شاداب نگه داری، یعنی افسرده نباشد، اقتدار داشته باشد؛ پس حرمت زنت را نگه دار تا در تربیت بچّه ها تو را یاری کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 28:36

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی