display result search
منو
خصائص و فضایل حضرت زینب (س)

خصائص و فضایل حضرت زینب (س)

  • 1 تعداد قطعات
  • 40 دقیقه مدت قطعه
  • 384 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید میرباقری با موضوع "خصائص و فضایل حضرت زینب (س) "، 1396

مرحوم علامه مامقانی (ره) کتابی به نام «تنقیح المقال» دارد. در جلد سوم این کتاب معرفی و توصیفی از زینب کبری (ع) دارد که در این سخنرانی به آن خواهیم پرداخت. علامه می فرماید: «من می گویم زینب، ولی زینب کیست؟ تو چه می دانی او کیست؟ او زن عاقله بنی هاشم است.» عقیله از کلمه «عقل» می آید. معمولا در آن دوره زن ها کمتر مورد توجه و تعریف واقع می شدند، مگر این که ویژگی های خاصی در آن زن ها می بود؛ همچون حضرت خدیجه (ع) و حضرت زهرا (س). در بنی هاشم زن خرمند و عاقله زینب کبری (س) است. می فرماید: «این زن دارای ویژگی هایی بود. که به استثنای مادر او فاطمه (س)، احدی به ویژگی های او نرسیده است. حتی شایسته است درباره اش بگوییم که او صدیقه صغری (کوچکتر) است. او در حجاب و عفاف به جایی رسیده است که تا روز عاشورا احدی (از نامحرمان) چهره زینب کبری (س) را نتوانست ببیند». شاید به ذهن افراد برسد که این جریان برای هزار و چند صد سال قبل بوده که جامعه محدود بوده است ولی الان نمی توان اینطور زندگی کرد. پاسخ این شبهه این است که از بسیاری از آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع) استفاده می شود که آن روز مدینه، مکه، عراق و حجاز با امروز تفاوت چندانی نداشته است. بلکه آن روز گاهی فحشا و بی بند و باری بیداد می کرده است. اینگونه نبوده است که آن روز همه زن ها با چادر و پوشیه به بیرون بیایند. اما زینب کبری به گونه ای دیگر زندگی می کرده است؛ و به همین خاطر است که الگو و سرمشق شده است. هنر این است که انسان در جامعه ای که دیگران به گونه دیگر هستند، راه درست را برود. علامه می فرماید: «زینب کبری (س) در صبر و تحمل، در ایمان و اعتقاد به خدا و همچنین در تقوی منحصر به فرد بود». یکی دیگر از ویژگی های بارز حضرت زینب (س) شجاعت او بود که کمتر مورد توجه واقع می شود. منقول است که حضرت زینب (س) به داخل خیمه آتش زده رفت و امام سجاد (ع) - که در بستر بیماری بود - را از آتش خارج کرد. ویژگی دیگر زینب کبری (س) اهتمام او به عبادات و نماز شب - حتی در شرایط اسارت و به صورت نشسته - بوده است.

خداوند در آیه 59 سوره مبارکه احزاب خطاب به پیامبر می فرماید که به زنان و دختران خود و به زنان اهل ایمان بگو که روسری های بلند و گشاد را روی سر بیندازند، این باعث می شود که این ها شناخته بشوند و مورد آزار واقع نشوند. به این معنی که این کار باعث می شود که افراد مزاحم متوجه بشوند که فرد اهل گناه نیست. شأن نزول آیه این است که هنگام نماز مغرب، مردها و زن ها به سمت مسجد می رفتند، و سر راه آن ها جوان هایی می ایستادند که برای آن ها مزاحمت ایجاد می کردند.

سوره مبارکه نور هفت توصیه به زنان پیامبر می کند که سایر زنان را هم شامل می شود. خداوند در این سوره می فرماید وقتی انسان با نامحرم حرف می زند، با کرشمه و ناز حرف نزند و سفت و محکم حرف بزند؛ تا آن کس که دلش بیمار است به طمع نیفتد. در روایت داریم: «شیطان نسبت به شما به کوچک راضی می شود»؛ شیطان اول از یک نگاه، شوخی یا پیامک شروع می کند و انسان را قدم به قدم می برد تا فرد را از هستی ساقط می کند. خداوند در سوره نور آیه 30 و 31 می فرماید: «به اهل ایمان بگو چشمانشان را کنترل کنند». یعنی اینکه نگاه ها را مراقبت کنیم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 40:59

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی