display result search
منو
تفسیر آیه 72 سوره بقره

تفسیر آیه 72 سوره بقره

  • 1 تعداد قطعات
  • 3 دقیقه مدت قطعه
  • 692 دریافت شده
سخنرانی حجت‌الاسلام محسن قرائتی با موضوع سوره بقره - آیه‌ 72

وَ إِذْ قَتَلْتُمْ نَفْساً فَادّ رَءتُمْ فِیهَا وَاللَّهُ مُخْرِجٌ مَّا کُنْتُمْ تَکْتُمُونَ‏

ترجمه
و (به یاد آورید) هنگامى که فردى را به قتل رساندید و سپس درباره‏ (قاتل) او، به نزاع پرداختید، ولى خداوند آنچه را شما پنهان مى ‏داشتید، آشکار مى‏ سازد.



جریان قتل و فرمان ذبح گاو، در آیات قبل به طور مفصّل بیان شده است، ولى این آیه خلاصه‏‌ ماجرا را ذکر مى‏ کند تا هشدارى مجدد باشد که آنچه را شما پنهان مى‌‏داشتید، خداوند با فرمان ذبح و زدن قسمتى از گاو به بدن مقتول و زنده شدن مقتول و معرّفى نمودن قاتل خویش، افشا ساخت و از خلاف‏کارى‏ هاى شما پرده برداشت.
حدیثى در درّالمنثور نقل شده که اگر انسان در لابه لاى سنگ‏‌هاى محکم که هیچ روزنه‏‌اى در آن نباشد، عملى را انجام دهد، خداوند آن‌ را براى مردم ظاهر مى‏‌کند.
در روایات مى‏‌خوانیم: گاو میان سالِ زرد رنگ با آن خصوصیّات، تنها در اختیار جوانى بود که معامله‏‌ پرسودى برایش پیش آمده بود، امّا چون کلید انبار زیر سر پدرش بود و او براى اینکه پدر را بیدار نکند، از سود گذشت. و خداوند براى جبران این خدمت فرزند به پدر، پاسخ بهانه‏ هاى بنى‏ اسرائیل را چنان قرار داد که گاو آن جوان، متعیّن شود تا آنرا با قیمت گران بفروشد. حضرت موسى (ع) فرمود: «اُنظُروا الىَ البِّرِ ما یبلغ باِهلِه» بنگرید به نیکى، که چه به اهلش مى‏‌رساند.


پیام‌ها:

1- هر کس به گناه دیگران راضى باشد، در گناه آنان شریک است. خداوند به یهودیان زمان پیامبر نسبت قتل داده است، گویا آنان به قتل زمان حضرت موسى راضى بودند. «َو اِذ قُتِلتُم»
2- گاهى انسان با نسبت دادن جرم به دیگران، مى‏‌خواهد با حیله آن را از خود دفع کند. غافل از آنکه اگر خداوند بخواهد، با زدن مرده ‏اى بر مرده‏ دیگر، مسائل را روشن و مجرم را افشا مى‏‌کند. «َواللّهِ مُخرِجٌ ما کُنتُم تَکتُمون»

منبع: پایگاه درس‌هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 3:19

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    خدا خیرتون بده❤💙
  • کاربر مهمان
    سلام خیلی عالی بود.

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی