display result search
منو
تفسیر آیه 30 سوره توبه

تفسیر آیه 30 سوره توبه

  • 1 تعداد قطعات
  • 7 دقیقه مدت قطعه
  • 284 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره توبه - آیه 30

وَقَالَتِ الْیَهُودُ عُزَیْرٌ ابْنُ اللَّهِ وَقَالَتِ النَّصَرَى الْمَسِیحُ ابْنُ اللَّهِ ذَلِکَ قَوْلُهُم بِأَفْوَهِهِمْ یُضَهِئُونَ قَوْلَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن قَبْلُ قَتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى‏ یُؤْفَکُونَ‏

ترجمه
و یهودیان مى‏ گفتند: عُزیر، پسر خداست و مسیحیان مى‏ گفتند: مسیح، پسر خداست. این سخنى است (باطل) که به زبانشان مى‏ آورند و به گفتار کسانى که پیش از این کافر شده‏ اند، شباهت دارد (که مى‏ گفتند: فرشتگان دختران خدا هستند.) خدا آنان را بکُشد، چگونه (از حقّ) رویگردان مى‏ شوند.


«عُزیر»، عربى شده‏ «عَزراء» است، مثل «عیسى» که عربىِ «یَسوع» و «یحیى» که معرّبِ «یوحَنّا» است.
عُزیر یکى از علماى بزرگ یهود بود که لقب «مُنجىِ یهود» یافت. زیرا پس از واقعه‏ قتل عام مردم به دست بخت‏ النصر و خرابى معبدها و سوزاندن تورات و اسارت زنان و فتح بابل توسّط کورش، عُزیر نزد کورش آمد و از او خواست که به یهودیان سر و سامانى بخشد.
این آیه، به گونه‏اى توضیح و دلیل آیه‏ قبل است که فرمود: اهل کتاب به خدا و قیامت ایمان ندارند.
محقّقان معتقدند بسیارى از معارف تورات و انجیل، با خرافات بودائیان و برهمائیان و یونانیان آمیخته شده است، حتّى بسیارى از داستان‏هاى انجیل، عیناً در مذهب بودا و برهمایى دیده مى‏ شود. البتّه یهودیان امروز، عُزیر را فرزند خدا نمى‏ دانند، ولى در زمان پیامبر اسلام‏، چنین عقیده ‏اى داشته و در مقابل سؤال پیامبر که «با اینکه مقام موسى بالاتر است، چرا او را فرزند خدا نمى ‏دانید؟» جوابى نداشتند.

پیام ها
1- با آنکه فقط گروهى از یهود، عُزیر را فرزند خدا مى‏ دانستند، ولى چون دیگران نیز سکوت کردند، نسبتِ انحراف به همه داده است. «قالت الیهود»
2- درباره‏ شخصیّت‏هاى دینى والهى نباید غلّو کرد. «عزیرابن اللّه... المسیح...»
3- عقاید یهود و نصارى، آمیخته به خرافات است. «ذلک قولهم بافواههم»
4- مشرکان، بت‏ها را شریک خدا و فرشتگان را دختران خدا مى‏ دانستند، یهود و نصارى، عُزیر و عیسى را پسر خدا، از این جهت کلامشان به کلام کفّار شباهت داشت. «یضاهئون قول الذین کفروا»
5 - ریشه‏ خرافات در مذهب یهود و نصارى، در عقاید کفّار پیشین است. «یضاهئون قول الذین کفروا من قبل»
محقّقان امروز معتقدند: بسیارى از معارفِ تورات و انجیل، با خرافاتِ بودائیان و برهمائیان و یونانیان آمیخته شده است، حتى بسیارى از داستان ‏هاى انجیل، عیناً در مذهب بودا و برهمایى دیده مى‏ شود.

منبع: پایگاه درس هایی از قر آن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 7:14

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی