display result search
منو
تفسیر آیه 32 سوره انفال

تفسیر آیه 32 سوره انفال

  • 1 تعداد قطعات
  • 3 دقیقه مدت قطعه
  • 279 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره انفال - آیه 32

وَ إِذْ قَالُواْ اللَّهُمَّ إِن کَانَ هَذَا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِندِکَ فَأَمْطِرْ عَلَیْنَا حِجَارَةً مِّنَ السَّمَآءِ أَوِ ائْتِنَا بِعَذَابٍ أَلِیمٍ‏

ترجمه

و (به یاد آور) زمانى که مخالفان (دست به دعا برداشته) گفتند: خدایا! اگر این (اسلام و قرآن) همان حقِ‏ّ از جانب تو است، پس بر ما از آسمان سنگ‏هایى بباران یا عذابى دردناک براى ما بیاور.


اینگونه نفرین‏ها، یا از شدّت تعصّب و لجاجت است، یا براى عوام‏ فریبى است. بر خود نفرین مى‏کنند تا مردم ساده‏دل احساس کنند که آنان حقّ هستند و اسلام، باطل است.
پس از تعیین حضرت على (ع) به امامت از سوى پیامبر اکرم که به فرمان خداوند در غدیر خم انجام شد و حضرت فرمودند: «مَن کنت مولاه فهذا علىّ مولاه»، نعمان‏بن حارث که از منافقان بود، نزد پیامبر آمده و گفت: ما را به توحید، نبوّت، جهاد، حج، روزه، نماز و زکات، دستور دادى پذیرفتیم، حالا هم این جوان را امام ما قرار داده‏ اى؟! پیامبر فرمود: به فرمان خدا بود.
او از شدّت ناراحتى به خود نفرین کرد و در نفرین، از همین آیه اقتباس کرد. امّا هنوز چند قدمى برنداشته بود که سنگى از آسمان بر سر او فرود آمد و او را به هلاکت رساند و آیات اوّل سوره معارج نازل گردید. «سئل سائل بعذاب واقع»



پیام ها
1- گاهى تقدّس‏ نمایى و سوگند یادکردن، از حربه‏ هاى دشمن براى فریب مؤمنان است. «الّلهم...»
2- عناد و لجاجت، انسان را تا مرز رضایت به نابودى خویش پیش مى‏برد. «فامطر علینا حجارة...»
3- برخى از مخالفان پیامبر، به خدا و تأثیر او در هستى و اثر داشتن دعا معتقد بودند. «الّلهم ان کان... امطر علینا... او ائتنا...»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 3:24

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی