display result search
منو
تتفسیر آیه 137 سوره نساء

تتفسیر آیه 137 سوره نساء

  • 1 تعداد قطعات
  • 5 دقیقه مدت قطعه
  • 221 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره نساء - آیه 137

در صدر اسلام گروهى از اهل کتاب در حضور مسلمانان اظهار ایمان مى‏ کردند و براى القاى شبهه دوباره کافر مى‏ شدند و دلیل کفر خود را نادرستى اسلام قلمداد مى ‏کردند چنانکه قوم یهود ابتدا به موسى ایمان آوردند، سپس گوساله ‏پرست شدند، سپس توبه کرده و خداپرست گشتند، باز بر عیسى‏ (ع) کفر ورزیدند و سپس با کفر خود به پیامبر اسلام، بر کفر خود افزودند.
مشابه این آیه قبلاً نیز گذشت، که چنین کسانى توبه‏ شان پذیرفته نیست و گمراهان واقعى مى‏ باشند. «انّ الّذین کفروا بعد ایمانهم ثمّ ازدادوا کفراً لن تقبل توبتهم و اولئک هم الضالّون»
هر روز به رنگى درآمدن، یا به خاطر عدم تحقیق در پذیرش دین است، یا از روى توطئه و نقشه براى متزلزل کردن عقیده مؤمنان. در آیه‏ 72 آل‏ عمران نیز از این نقشه پرده برداشته که آنان، طرف صبح ایمان مى ‏آورند و آخر روز کافر مى ‏شوند تا مسلمانان را متزلزل کنند.
از مصادیق بارز این آیه، کسانى همچون «شَبَث‏بن ربعى» هستند که در تاریخ آورده ‏اند: او در زمان پیامبر مسلمان شد، پس از پیامبر مرتد شد، سپس توبه کرد و یار حضرت على گشت. امّا بعد فرمانده خوارج شد وجنگ نهروان را به راه انداخت. باز توبه کرد ویار امام‏ حسن (ع) و امام ‏حسین ‏(ع) شد واز کسانى بود که به امام حسین‏ (ع) نامه دعوت نوشت، امّا در کوفه با مسلم بى‏ وفایى کرد. در کربلا جزء لشکر یزید شد و به شکرانه قتل امام‏ حسین‏ (ع) مسجدى در کوفه ساخت.

پیام ها
1- خطر ارتداد و بازگشت از دین، هر مؤمنى را تهدید مى کند. «آمنوا ثمّ کفروا»
2- بى‏ثباتى در عقیده، به گمراهى نهایى و عدم آمرزش الهى مى‏ انجامد. «آمنوا ثمّ کفروا... لم یکن لیغفر لهم و لالیهدیهم»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 5:38

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی