display result search
منو
تفسیر آیه 198 سوره بقره

تفسیر آیه 198 سوره بقره

  • 1 تعداد قطعات
  • 10 دقیقه مدت قطعه
  • 391 دریافت شده
سخنرانی حجت‌ الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه‌ی 198

عرفات، نام سرزمینى است در بیست کیلومترى مکّه که بر زائران خانه خدا واجب است از ظهر روز نهم ذى‏الحجة تا غروب در آنجا بمانند و اگر قبل از غروب از آنجا خارج شوند باید یک شتر جریمه دهند. واژه ‏ى «عرفات» از «معرفت» به معناى محلّ شناخت است. در آنجا آدم وحوا علیهما السلام یکدیگر را شناختند و به گناه خود اعتراف کردند. به فرموده امام صادق و امام باقر (ع) جبرئیل در این مکان به حضرت ابراهیم گفت: وظایف خود را بشناس و فراگیر.
در حدیث مى ‏خوانیم: حضرت مهدى (عج) هر سال در عرفات حضور دارند. زمین عرفات خاطراتى از ناله‏ ها و اشک‏ هاى اولیاى خدا دارد. در روایات مى‏ خوانیم: غروب عرفه، خداوند تمام گناهان زائران خانه خود را مى‏ بخشد. وبراى روز عرفه دعاهاى خاصّى از امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) نقل شده است.
از نشانه‏ هاى جامعیّت اسلام آن است که در کنار اعمال عبادى حج، به زندگى مادّى و کسب معاش نیز توجّه دارد. همانگونه که در سوره جمعه در کنار دستور به شرکت در نماز جمعه، مى‏ فرماید: بعد از پایان نماز به سراغ کسب معاش بروید. آرى، حج در عین عبادت، اقتصاد است.
امام صادق (ع) فرمودند: یکى از آثار حج، تشکیل یک اجتماع بزرگ از مسلمانان نقاط مختلف جهان و نقل و انتقال انواع تجربیات مى‏ باشد و زمینه ‏ى انجام مبادلات تجارى و اقتصادى است.


پیام ها

1- مبارزه با تحجّر از برنامه‏ هاى قرآن است. گروهى فکر مى‏ کردند دین امرى یک بُعدى و حج یک عبادت خشک است، اسلام این تفکّر را ردّ مى‏ کند. «لیس علیکم جناح»
2- درآمد حلال، فضل الهى است. قرآن بجاى واژه «کسب»، کلمه‏ى «فضل» را بکار برده تا بگوید: درآمد حلال فضل الهى است. «فضلا من ربّکم»
3- گرچه تلاش و طلب از شماست؛ «تبتغوا»امّا رزق، فضل خداوند است. «فضلاً من ربّکم»
4- رزق رسانى، از شئون ربوبیّت الهى است. «فضلاً من ربّکم»
5 - در رزق رسانى، دست خداوند باز است. کلمه «فضل» نکره آمده است. «فضلاً من ربّکم»
6- انجام عبادات باید طبق دستور باشد. «واذکروه کما هداکم»
7- توجّه به توفیق الهى از یک سو و خطاها و گناهان گذشته‏ ى خود از طرف دیگر، عشق و علاقه انسان را به الطاف خداوند زیاد مى‏ کند. «هداکم و ان کنتم من قبله لمن الضالین»
8 - سابقه خودتان را فراموش نکنید، او بود که شما را هدایت کرد. «ان کنتم من قبله لمن الضّالین»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 10:56

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی