display result search
منو
هنر بهتر زیستن، جلسه شصت و یکم

هنر بهتر زیستن، جلسه شصت و یکم

  • 1 تعداد قطعات
  • 42 دقیقه مدت قطعه
  • 74 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «هنر بهتر زیستن»، جلسه شصت و یکم،(برنامه سمت خدا) سال 1401

ما در چند برنامه گذشته بحث شخصیت سالم را در محیط خانواده داشتیم. شاخصه هایی را برای آن بیان می کردیم و حدود دوازده شاخصه را در سه صحبت کردیم. یک مقدمه کوتاهی را عرض کنم. ما الان یک فرصتی به نام ماه مبارک رمضان را داریم. ماه مبارک رمضان مردم نسبت به مباحث فردی خیلی خوب عمل می کنند. بالاخره نماز، روزه، تلاوت قرآن، حضور در جلسات و یک گام بالاتر الحمدلله سالیانی است سنت شده است کمک به نیازمندان، سفره های افطاری برای نیازمندان، دستگیری نیازمندان، مواسات و همدلی با نیازمندان. این هم باید همین جوری باشد، گسترده-تر هم اتفاق بیفتد ولی به نظر می آید ما یک مقداری باید یک نگاه کلان تری هم در ماه مبارک رمضان داشته باشیم یعنی ببینیم در روابط بین همسران قبل از ماه مبارک رمضان چگونه بودیم، پایان ماه مبارک رمضان چگونه خواهیم بود. آیا ارتقا پیدا کردیم؟ چون بالاخره محیط خانه واقعاً یک محیط بسیار پر اهمیتی است. یعنی ما اگر بتوانیم محیط خانه را به خوبی شکل بدهیم، بسازیم. روابط بین همسران، روابط والدین با فرزندان، روابط فرزندان با والدین اصلاح شود می توانیم گام های خیلی خوبی را در سلامت جامعه برداریم.
همین چند روز پیش بود یک بزرگواری به بنده مراجعه کرده بود، می گفت یک دور واقعاً تمام کسب و کار من به هم ریخت، ورشکسته شدم. گفتم چرا؟ گفت از بس که ذهن من درگیر اختلافات درون خانواده بود. یعنی با همسر خود مشکلات جدی داشتم و می گفت همین منجر به این شد که اصلاً راندمان کار من، آن بازدهی و بهره وری کار من در محیط های شغلی من به شدت پایین آمد و همین منجر به ورشکستگی من شد.
مدارس الحمدلله باز شده است، بچه ها مدرسه می روند اگر ما بخواهیم فرزندان ما در محیط مدرسه توجه علمی و تربیتی آنها زیاد بشود باز آن به سلامت خانواده بستگی دارد. دانش آموزی که شب قبل ببیند پدر و مادر با همدیگر اختلاف دارند، دعوا می کنند در طول روز نمی تواند واقعاً با یک تمرکز و توجه خوبی پای کلاس درس خدمت شما حضور پیدا کند. این را باید یک مقدار خود ما به فکر باشیم که حالا آن چیزی که بر می آید ظاهراً مسئولین ما خیلی نسبت به نظام خانواده جدیت لازم را ندارند. روی آن فکر نمی کنند، برنامه ریزی نمی کنند، این ملموس نیست، ما چیزی را واقعاً نمی بینیم، خصوصاً ما در حوزه خانواده کار می کنیم. این هم واقعاً خطا است. من یک موقعی هم عرض کردم گفتم ما باید کاربردهای خیلی قوی در حوزه خانواده داشته باشیم. مثلاً حالا یک کمیسیون فرهنگی در مجلس هست یکی از مأموریت های آن خانواده است یا یک معاونت امور زنان و خانواده داریم. من اتفاقاً همین امروز صبح چون می خواستم بحث را ارائه بدهم رفتم سایت آنها را یک بررسی کردم دیدم بیشتر تمرکز روی امور زنان است تا خانواده. چون بالاخره خانواده مهم است، یعنی ما نباید دست کم بگیریم. درست است که خانم اگر آرامش پیدا کند اثر می گذارد ولی ما که در حوزه خانواده کار می کنیم می دانیم که خانواده یک معادله چند مجهولی است باید به آنها حتماً ما توجه کنیم.
خود خانواده ها حتماً به این توجه کنند. نذر خواندن کتاب کنند در همین ماه مبارک رمضان یک کتاب در حوزه تربیت خانواده بخوانند. یعنی ما اگر می خواهیم فرزندان خود را سربازان حضرت ولی عصر بار بیاوریم، اگر می خواهیم علاقه مندان به امیرالمؤمنین بار بیاوریم، اگر می خواهیم مرام امام حسن مجتبی در زندگی آنها جاری و ساری بشود اینها باید خوب تربیت بشوند. یعنی باید حتماً به این دقت داشته باشیم. اگر بخواهیم زندگی ها خود را خوب شکل بدهیم. ببینید بالاخره ما وارد یک قرن جدیدی شدیم. البته اینها اعتباری است. چیزی نیست که بگوییم اصالتی دارد. بالاخره تاریخ همیشه تاریخ و زمان همیشه زمان است ولی روزگار است که می گردد و می چرخد. اینها گاهی اوقات یک انگیزه هایی ایجاد می کند. مثلاً صله رحم همیشه خوب است. حالا در عید به آن مناسبت بیشتر رونق پیدا می کند. حالا این هم یک اعتبار است. ولی به زعم بنده ما این دهه ای که پیش رو داریم، دهه ای که در ابتدای این قرن داریم، باید حتماً به سمت کیفیت بخشی در حوزه خانواده برویم و گر نه مطمئن باشید ما با چالش های اجتماعی و فرهنگی و تربیتی وسیعی در جامعه مواجه خواهیم شد. یعنی باید حتماً این کار را بکنیم. یعنی باید راهبرد داشته باشیم. با خود قول و قرار بگذاریم که حتماً پدر و مادرها، خانواده ها در مساجد، بالاخره ائمه جماعات و مساجد یک مقدار توجه بیشتری را به موضوع خاص خانواده داشته باشند و برای آن برنامه داشته باشند. حالا ببینید این سلامت شخصیت هم یک بخشی از این است و به نظر من همین فرصت ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است که روی این کار کنیم و این به نوعی می تواند در روابط ما در حوزه خانواده اثر بگذارد. نکاتی بیان شد. یکی از نکاتی که به نظر من می-آید افرادی که از سلامت شخصیت برخودار هستند افراط گری ندارند. یعنی از افراط در همه زمینه ها پرهیز می کنند. یعنی افراد متعادلی هستند. یعنی در محبت کردن افراط می کند. یعنی شما هر وقتی فردی دارد زیادی محبت می کند یا به او شک کنید یا به او دل نبندید. یعنی معلوم نیست که ادامه دار باشد

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 42:34

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی