display result search
منو
هنر بهتر زیستن، جلسه پنجاه و چهارم

هنر بهتر زیستن، جلسه پنجاه و چهارم

  • 1 تعداد قطعات
  • 37 دقیقه مدت قطعه
  • 89 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «هنر بهتر زیستن»، جلسه پنجاه و چهارم،(برنامه سمت خدا) سال 1400

برخی از اشتباهاتی در ارتباط بین و زن و شوهر شکل می گیرد و اگر ما این را اصلاح نکنیم و یک راه برون رفتی را از آن پیدا نکنیم قطعا در تله ای می افتیم و مشکلات ما به واسطه ی این اشتباهات ممکن است بیشتر بشود.
اولین نکته وابستگی به رسانه، گفتیم طبع رسانه ها سرد است یعنی در خانه ای که زن، شوهر، فرزندان بیش از اندازه وابسته ی به رسانه بشوند ارتباط خودشان به سردی، یخ می شوند. دیگه از سردی هم گذشته و یخ می شوند.
نکته ی دوم سکوت در محیط خانه چون می دانید سکوت گفتیم یک نوع خشم پنهان است، یک نوع انتقام گیری است. ولی یک موقعی است نه ما سکوتمان خردمندانه است یعنی سکوت کردیم که فکر کنیم که الان باید چیکار کنیم، دنبال یک راه حلی هستیم این خوب است. ولی آن سکوتی که از سر قهر باشد، سکوتی که از سر خشم باشد، سکوتی که از سر انتقام باشد در محیط خانه این مشکل را حل نمی کند. من این نکته را هم که خوب است محضر بینندگان بزرگوارمان عرض کنم چرا ما می گوییم قهر بد است بین زن و شوهر؟ چون قهر کردن یعنی در اصل ما آن خط ارتباط بین خودمان و همسرمان را از بین می بریم، قیچی می کنیم و آن ارتباط وقتی قطع بشود دیگر ما چطور می خواهیم مشکل را حل کنیم. و معمولاً شاید تجربه کردیم در اطرافیان افرادی که قهر می کنند هر چی زندگی آن ها می رود جلوتر می بینیم که هم تعداد و دفعات قهر زیاد می شود، هم مدت زمان قهر طولانی تر میشود یعنی این نشان می دهد که نتوانستیم مشکل را حل کنیم که هرچی رفتیم جلوتر تو این مشکل گیر کردیم.
نکته ی سوم کسل بودن در محیط خانه، ببینید محیط خانه آن چیزی که ما در روایات داریم باید یک محیط پر نشاطی باشد، شادابی باشد و برای این شادابی باید تلاش هم کرد. ببینید بله بنده آدم خسته بیایم در خانه خودم را به خودم بسپارم همینطور کسل یک گوشه ای می افتم. خانم از صبح تا شب در خانه زحمت می کشد موقع آمدن آقا خستگی اش را بخواهد یعنی در برابر او تسلیم بشود او هم یک گوشه ای می افتد خسته. آنچه که ما باید یاد بگیریم که چگونه در عین حالی که خسته هستیم، در عین حالی که بالاخره طول روز فعالیت کردیم بتوانیم یک ارتباط خوب و با نشاطی را با همسرمان داشته باشیم. برای همین خیلی هم تأکید شد در روایات و ما یک روایتی را هم در هفته های قبل بیان کردیم که مردی که ادخال سرور می کند برای اهلش خانواده اش را شاد می کند خدا همان جا دست به نقد پاداش او را می دهد. مخلوقی می آفریند تا او را، تا روز قیامت برایش استغفار بکند.
نکته ی چهارمی که بیان کردیم این است که ما فرمان ندهیم در خانه، فرمان هایی که آزار دهنده است این ها واقعاً مشکلات را زیاد می کند، فاصله را افزایش می دهد.
نکته ی پنجم سلطه گری. ما در اسلام چیزی را تحت عنوان مرد سالاری، زن سالاری، فرزند سالاری حتی شایسته سالاری هم نداریم. هر کسی باید برود در جایگاه خودش قرار بگیرد و سالار جایگاه خودش باشد و این سلطه گری اصلاً نشأت گرفته از آن سالارهایی است که در زندگی به وجود می آید.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 37:59

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی