display result search
منو
واقعه تبدیل نعمت به کفر، جلسه اول

واقعه تبدیل نعمت به کفر، جلسه اول

  • 1 تعداد قطعات
  • 51 دقیقه مدت قطعه
  • 79 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع «واقعه تبدیل نعمت به کفر»، جلسه اول، سال 1400

«وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ ۚ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِکُمْ ۚ وَمَنْ یَنْقَلِبْ عَلَىٰ عَقِبَیْهِ فَلَنْ یَضُرَّ اللَّهَ شَیْئًا ۗ وَسَیَجْزِی اللَّهُ الشَّاکِرِینَ»
«محمد (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) جز یک پیامبر نیست که پیش از او نیز پیغمبرانی بودند و درگذشتند، آیا اگر او به مرگ یا شهادت درگذشت شما باز به دین جاهلیّت خود رجوع خواهید کرد؟ پس هر که مرتد شود به خدا ضرری نخواهد رسانید، و البته خدا جزای نیک اعمال به شکرگزاران عطا کند.»

واقعه‌ای که بعد از رحلت پیامبر(ص) اتفاق افتاد و منتهی به شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها شد در قرآن با بیان ویژه‌ای به آن توجه شده است.
قرآن واقعه بعد از رسول خدا را واقعه تبدیل نعمت به کفر تعبیر می کند. تعبیر قرآن در آیه 28 سوره ابراهیم این است که ای پیامبر کاری که این‌ها می کنند این است که کلمه نعمت امام را تبدیل به کلمه کفر می‌کنند و وقتی این جابجایی اتفاق افتاد، قوم خود را در سرزمینی بائر و خشک وارد می‌کنند که آن سرزمین وادی جهنم است. خداوند در آیات ابتدایی سوره لیل می‌فرماید شب پرده روی روز می اندازد و در روایت داریم که مراد از این شب دولت کسانی است که حق امیرالمؤمنین را غصب کردند و روزی که بعد از آن خواهد آمد ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه الشریف است. حضرت زهرا سلام الله علیها در خطبه فدکیه صحبت از توحید و نبوت می‌کنند و اتفاقاتی که در 23 سال عمر اسلام افتاده را توضیح می دهند که چگونه به وسیله پیامبر(ص) دستگاه شیطان کنار رفت، حقیقت آشکار شد و پیامبر(ص) راه حق را به مردم نشان دادند تا این مسیر بعد از پیامبر (ص) ادامه پیدا کند و به همین خاطر حضرت زهرا سلام الله علیها رحلت پیامبر(ص) را مصیبت عظمی تعبیر کرده اند.
یکی از آیاتی که حضرت در لابه‌لای خطبه فدکیه بیان کردند آیه 144 سوره آل عمران است. حضرت می‌فرمایند شما این آیه را می‌خوانید که اگر پیامبر بمیرد یا کشته شود آیا شما به عقب برمی‌گردید؟ و سپس ادامه می دهد که اگر به عقب برگشتید بدانید که در این راه به خدا ضرری نمی‌رسد ولی افرادی که در این راه می‌مانند و شکر نعمت‌های خدا را بجا می آورند خداوند پاداش آنها را می‌دهد.
در جنگ احد وقتی کار برای پیامبر(ص) سخت شد بیشتر اصحاب پیامبر(ص) را رها کردند و به سمت کوه فرار کردند ولی امیرالمؤمنین(ع) ماندند و از پیامبر(ص) دفاع کردند و خداوند افرادی که فرار کردند را در این آیه آگاه می‌کند که اگر پیامبر بمیرد یا کشته شود شما باید راه پیامبر را ادامه دهید نه اینکه به عقب برگردید و از دشمن فرار کنید.
حضرت زهرا سلام الله علیها این آیه که در رابطه با جنگ احد است را با سقیفه تطبیق می‌دهند. حضرت زهرا سلام الله علیها می فرمایند راهی که شما می روید ادامه راه پیامبر(ص) نیست بلکه برگشت به عقب است در حالی که خداوند در این آیه هشدار داده بود که اگر پیامبر از میان شما رفت نباید به عقب برگردید.
بعد از پیامبر(ص) راهی که در عالم گشوده شده ادامه دارد و مسدود نشده است. این مسیر همان مسیری است که پیامبر(ص) به نقل شیعه و سنی فرمودند من میان شما دو ثقل را می‌گذارم که یکی قرآن و دیگری اهل بیت(ع) من هستند که تا روز قیامت از هم جدا نمی شوند و اگر شما به این دو تمسک کنید هرگز گمراه نمی‌شوید.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 51:02

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی