display result search
منو
فلسفه امتحان های الهی در آخرالزمان

فلسفه امتحان های الهی در آخرالزمان

  • 1 تعداد قطعات
  • 53 دقیقه مدت قطعه
  • 116 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان با موضوع «فلسفه امتحان های الهی در آخرالزمان»، سال 1400

خداوند متعال هدف خلقت را در برخی از آیات قرآن امتحان اعلام می فرماید.
«الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ»
«خدایی که مرگ و زندگانی را آفرید که شما بندگان را بیازماید تا کدام نیکوکارتر (و خلوص اعمالش بیشتر) است و او مقتدر و بسیار آمرزنده است.»
امتحان برای ما یک مفهوم استرس آور است. ما دو گونه امتحان داریم. امتحان های استرس زا و امتحان های دارای هیجان، شور و نشاط.
امتحانی که برای قبولی یا ردی ما است، این کمی استرس زا است. اما امتحانات در مسابقات که دارای قبولی و ردی نیست و مسابقه ای است که فقط دارای امتیاز است اینجا معمولا استرس ایجاد نمی کند. ترس از مردودی استرس ایجاد می کند ولی امتحان های مسابقه ای معمولا اینگونه نیست.
خداوند می فرماید امتحان های من به گونه ای نیست که اگر قبول شدی تو را به بهشت ببرم و اگر مردود شدی تو را به جهنم ببرم. خدا می فرماید می خواهم امتحان کنم که ببینم چه کسی بهتر است.«لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» این خیلی فرق می کند که بگوید من امتحان می کنم تا ببینم چه کسی خوب است و چه کسی بد است. فلسفه امتحان های الهی مسابقه است.
«وَلِکُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِّیهَا ۖ فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ ۚ أَیْنَ مَا تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعًا ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
«هر کسی را راهی است به سوی حق که بدان راه یابد (یا قبله‌ای است که به آن روی آورد) پس بشتابید به خیرات که هر کجا باشید همه شما را خداوند (به عرصه محشر) خواهد آورد و محققا خدا بر همه چیز تواناست.»
در جایی دیگر می فرماید از یکدیگر سرعت بگیرید.
«وَسَارِعُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِینَ»
«و بشتابید به سوی مغفرت پروردگار خود و به سوی بهشتی که پهنای آن همه آسمانها و زمین را فرا گرفته و مهیّا برای پرهیزکاران است.»
روایت می فرماید در «لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» منظور این نیست که چه کسی بیشتر کار کرده است. «أَحْسَنُ عَمَلًا» یعنی اینکه چه کسی نیت بیشتر و بهتری داشته است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 53:08

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی