display result search
منو
حمد در برابر نعمت ها و صبر در برابر ابتلائات

حمد در برابر نعمت ها و صبر در برابر ابتلائات

  • 1 تعداد قطعات
  • 29 دقیقه مدت قطعه
  • 230 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید حسین حسینی قمی با موضوع «حمد در برابر نعمت ها و صبر در برابر ابتلائات»، سال 1399

در آیات نورانی قرآن و در کلمات اهلبیت(ع) دو واژه حمد و سپاسگزاری در برابر نعمت ها و صبر و بردباری در برابر امتحانان ها و ابتلائات فراوان دیده می شود. همه اینها یک پیام دارد و آن این است که انسان مومن باید در برابر نعمت های پروردگار سپاسگزار و در برابر آزمون ها و ابتلائات صبور و بردبار باشد. امیرمومنان همه خطبه های نهج البلاغه را با حمد و سپاسگزاری شروع و بلافاصله به برخی از اسماء و صفات الهی اشاره کرده است.
«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَا یَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقَائِلُونَ وَ لَا یُحْصِی نَعْمَاءَهُ الْعَادُّونَ وَ لَا یُؤَدِّی حَقَّهُ الْمُجْتَهِدُونَ»
خدا را سپاس که گویندگان به عرصۀ ستایشش نمی‌رسند و شماره‌گران از عهدۀ شمردن نعمت‌هایش برنیایند و کوشندگان حقّش را ادا نکنند»
در برابر بلاها ما تعبیر به صبر داریم اما امیر مومنان می فرماید یک درجه بالاتر، گاهی انسان به مقام رضا می رسد. و گاهی از این مقام هم بالاتر رفته و به مقام حمد می رسد و سپاسگزار خداست و بر بلاها حمد خدا می کند.
ما در نعمت ها معمولا حمد خدا را می گوییم، اما هنر آن است که انسان در بلاها و آزمون ها و گرفتاری های سخت الهی، حمد خدا را یگوید.
مقام بالاتر از این حمد، مقام حب است. در داستان کربلا سنگین ترین آزمون ها برای حضرت سیدالشهداء بود و پیش آمد اما این دو واژه حمد در کلمات و سخنان امام موج می زند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 29:55

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی