display result search
منو
اهلبیت (ع) و خصوصیات مومنان و شیعیان واقعی، جلسه نهم

اهلبیت (ع) و خصوصیات مومنان و شیعیان واقعی، جلسه نهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 60 دقیقه مدت قطعه
  • 167 دریافت شده
سخنرانی از آیت الله حسین انصاریان با موضوع «اهلبیت (ع) و خصوصیات مومنان و شیعیان واقعی»، جلسه نهم، سال 1400

خدا در آیه 56 سوره هود می فرماید: «إِنَّ رَبِّی عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ» پروردگار من (در کار بندگان) به راه راست است.
تمام افعال خداوند و جریان صفات آن جمال ازلی و ابدی در صراط مستقیم تحقق دارد. در آن پیشگاه لایزال، ذره ای نسبت به چیزی و کسی انحراف وجود ندارد. اگر این آیه را همیشه در مقابل خود داشته باشیم، همیشه و در همه موارد نسبت به خدای متعال دلخوش خواهیم بود که با ما برخورد انحرافی ندارد و تحت تاثیری چیزی نیست.
خدا خطاب به رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در قرآن می فرماید: «إِنَّکَ عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ» تو به راه راست (و طریق حق) هستی. ای پیامبر در چیزی، حالی، اخلاقی، عملی و... انحرافی نداری. هر قدمی که بر می داری، هر حرفی که می زنی و... صراط مستقیم است. این آیه تاکید دارد که حتما و یقینا اینگونه است.

از رسول الله می پرسیدن که صراط مستقیم چیست و خصوصیات و ویژگی های آن چیست؟ پیامبر دست مبارک خود را روی شانه امیرالمومنین قرار می داد و می فرمود این عین صراط مستقیم است. در زیارت امیر مومنان می خوانیم «السلام علیک یا میزان الاعمال» و در اذن دخول حرم امام می خوانیم«اللهم ان هذا الحرم حرمک» نمی گویی این حرم حرم امیرالمونین است. می گویی خدایا این حرم حرم تو است. این خانه خانه تو است. یعنی علی علیه السلام جلوه تام خداست.
شبانه روز ده بار به صورت واجب می خوانیم «اهدنا الصراط المستقیم». با روایت پیامبر، آیا یک معنای آن این نیست که خدایا ما را به علی برسان و به علی راهنمایی و هدایت کن.
این صراط مستقیمی که خدا می فرماید، در مسیر حرکت به صراط مستقیم چهار مانع خطرناک وجود دارد که اگر این موانع را بر طرف نکنیم به صراط مستقیم نمی رسیم. دنیای حرام، ارتباط با مردمی که رفتار و کردارشان جاذبه سنگینی برای فاسد شدن ایجاد می کند، شیاطین جن و انس، مجموعه خواسته های نامعقول و نا مشروع و بی محاسبه(هوای نفس)

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 60:01

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی