display result search
منو
اهلبیت (ع) و خصوصیات مومنان و شیعیان واقعی، جلسه پنجم

اهلبیت (ع) و خصوصیات مومنان و شیعیان واقعی، جلسه پنجم

  • 1 تعداد قطعات
  • 61 دقیقه مدت قطعه
  • 203 دریافت شده
سخنرانی از آیت الله حسین انصاریان با موضوع «اهلبیت (ع) و خصوصیات مومنان و شیعیان واقعی»، جلسه پنجم، سال 1400

«وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا ۖ قَالَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِی ۖ قَالَ لَا یَنَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ» و (به یاد آر) هنگامی که خدا ابراهیم را به اموری امتحان فرمود و او همه را به جای آورد، خدا به او گفت: من تو را به پیشوایی خلق برگزینم، ابراهیم عرض کرد: به فرزندان من چه؟ فرمود: (اگر شایسته باشند می‌دهم، زیرا) عهد من به مردم ستمکار نخواهد رسید.
وقتی ابراهیم به عالی ترین درجات کمال و رشد و ارزش ها رسید و از هر آزمایشی سربلند بیرون آمد. آزمایش هایی که ابراهیم برای عمل به آن فقط تسلیم بود.

ابراهیم خدا را شکر می کند که در ایام کهنسالی فرزندی به مانند اسماعیل به او عطا شد که قلب ابراهیم از این نعمت و عطای الهی مملو از شادی و شعف بود. حضرت اسماعیل چهارده سال داشت که خدای متعال به حضرت ابراهیم دستور داد او را به قربانگاه برده و ذبح کند. حضرت تسلیم حکم الهی شد و فرزند را برای انجام فرمان الهی به مسلخ برد. چون خدا باطن ابراهیم را می دید که این امر را با بی میلی انجام نمی دهد بلکه مشتقانه و برای انجام طاعت خداست، یک ذبح دیگر را به جای اسماعیل قرار داد و فرمود «و فدیناه بذبح عظیم» و ر سوره شعرا هم اعلام کرد «کذلک نجزی المحسنین» یعنی ذبح شدن اسماعیل را قبول کردم و تو انجام فرمان کردی. اسماعیل ذبح نشد ولی قرآن می فرماید او را ذبح شده پذیرفتم.
بعد از گذراندن این آزمایش های سخت و سنگین، خدا به او فرمود «إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا» یعنی مقام امامت بر کل انسان ها را به تو دادم. ابراهیم به پروردگارش گفت که به فرزندان من هم این مقام را می دهی؟ «قَالَ لَا یَنَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ» خدا در آیه 76 سوره آل عمران می فرماید: «بَلَىٰ مَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ وَاتَّقَىٰ فَإِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ» آری، هر کس به عهد خود وفا کند و خدا ترس و پرهیزکار شود همانا خدا پرهیزکاران را دوست می‌دارد.

«إِنَّ الَّذِینَ یَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَأَیْمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِیلًا أُولَٰئِکَ لَا خَلَاقَ لَهُمْ فِی الْآخِرَةِ وَلَا یُکَلِّمُهُمُ اللَّهُ وَلَا یَنْظُرُ إِلَیْهِمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَلَا یُزَکِّیهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ»
آنان که عهد خدا و سوگند خدا را به بهایی اندک بفروشند اینان را در آخرت بهره‌ای نیست و خدا با آنها (از خشم) سخن نگوید و در قیامت (به نظر رحمت) بدانها ننگرد و (از پلیدی گناه) پاکیزه‌شان نگرداند، و آنان را عذابی دردناک خواهد بود.

کسی که به عهد الله پایبند باشد و این پایبندی را در هر شرایطی و تا پایان عمر حفظ کند که مدرس حفظ عهد الله این هفتاد و نفر کربلا هستند که برخی زمان رسول خدا نیز درک کرده بودند و برخی نیز در زمان امیر مومنان به دنیا آمدند. شما اگر تاریخ بنی امیه را بخوانید خواهید دید که بنی امیه برای ریشه کن کردن مکتب اهلبیت علیهم السلام کاری در این عالم نبود که انجام نداده باشند. بنی امیه برای نابودی دینداران و دینداری انواع لهو و لعب را وارد بازار کردند و زمینه شهوات و شهوترانی ها را فراهم کردند ولی این 72 نفر خود را به کربلا رسانیدند و از تهدید و بلاها با استقامت و بصیرت عبور کردند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 61:38

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی