display result search
منو
مهندسی فکر، بخش نهم

مهندسی فکر، بخش نهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 8 دقیقه مدت قطعه
  • 574 دریافت شده
سخنرانی استاد شجاعی با موضوع "مهندسی فکر"، بخش نهم، سال 1399

حضرت علی (ع) می فرمایند: «هرکس فکرش طولانی شود، بصیرتش زیبا می گردد» اگر انسان بخواهد به بهترین دیدها و بینش ها برسد، باید طولانی به فکر بپردازد. حضرت علی (ص) می فرمایند: «فکر و پرهیز کردن پایدار از لغزش ایمن می گرداند و از تغییرها رها می سازد» در روایت داریم: «درس یکبار، تکرارش هزار بار»

انسان بدون تلقین و تکرار به نتیجه ای نمی رسد؛ اما تکرارهایی که با فهم و اندیشه باشد. اگر انسان راجع به کارهای حرام و معصیت فکر بکند، بعد از یک مدت برایش اتفاق می افتد. چون انسان تمرین آن گناه را در فکرش انجام داده و روحش گناه را پذیرفته است. وقتی روح شکل گناه را بپذیرد، عمل خارجی به راحتی انجام می شود. محیط خیلی مهم است زیرا تولید فکر می کند. هرکس هر جرمی مرتکب شده از یک صحنه، از یک محیط و فکر منشا می گیرد.

در اسلام دو روش برای درمان آدم ها وجود دارد: 1. روش بهداری و پیشگیری از گناه 2. روش بیمارستانی و درمان گناه. بدترین روش، روش بیمارستانی است که هزینه زیادی دارد، دیر درمان میشه و ممکن است اصلا درمان نشود.

در قیامت از دیدنی ها وشنیدنی های انسان سوال می شود چرا که تولید فکر کرده است. در قرآن کریم آمده است: «درقیامت آن ها را در آتش گرم و سوزان جمع کرده و با سکه هایی که اندوخته اند به صورت ها، پهلوها و پشت هایشان داغ می زنند» وقتی که انسان درگیر شهوت پول و شهوت لباس باشد، فرصت خودسازی پیدا نمی کند. حضرت علی (ص) می فرمایند: «تعجب می کنم از آدما که چطور بدنبال گمشده ها و محبوب هایشان می گردند، درصورتیکه خودشان گم شدند و به دنبال خود نمی گردند»

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 8:59

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی هست لطفا بیشتر موضوعات مختلف نشر دهید. باتشکراز زحمات شما

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی