display result search
منو
همراهی با امام حسین (ع) در کاروان عاشورا - جلسه دهم

همراهی با امام حسین (ع) در کاروان عاشورا - جلسه دهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 55 دقیقه مدت قطعه
  • 411 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با موضوع "همراهی با امام حسین (ع) در کاروان عاشورا"، جلسه دهم، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، سال 1398

در سوره اسراء دو بار داستان سیدالشهدا مورد توجه قرار گرفته است:

1. خداوند متعال در این سوره فساد و طغیان بنی اسرائیل را یادآوری می کند که دو بار فساد می کنند و دو بار سرکوب می شوند. در روایات داریم این طغیان بنی اسرائیل - در ساحت تأویل و باطن آیه - اشاره به شهادت رساندن سیدالشهدا دارد و انتقام و سرکوب ایشان توسط خداوند متعال یکی قبل از ظهور امام زمان و یکی هم در زمان رجعت سیدالشهدا خواهد بود. مرحوم علامه طباطبایی می فرماید: اینکه به شهادت رساندن سیدالشهدا به بنی اسرائیل نسبت داده شده است ناظر به احادیث نبوی است که در آن ها آمده است که آنچه در قوم بنی اسرائیل اتفاق افتاده است - بدون کم و زیاد - در امت پیامبر (ص) نیز اتفاق خواهد افتاد و به همین خاطر، در روایات از قوم بنی اسرائیل به قاتلین اباعبدالله تعبیر شده است.

2. خداوند متعال در آیه 33 سوره اسراء می فرماید: « و کسی را که خداوند خونش را حرام شمرده، نکشید، جز بحق! و آن کس که مظلوم کشته شده، برای ولیش سلطه (و حق قصاص) قرار دادیم؛ اما در قتل اسراف نکند، چرا که او مورد حمایت است!». معنای باطنی آیه در روایات اشاره به سیدالشهدا (ع) دارد. ولیّ دَمِ امام حسین وجود مقدس امام زمان (عج) است. او با نسل قاتلین سیدالشهدا که در مقابلش می ایستند، مبارزه خواهند کرد و انتقام خون امام حسین (ع) و یارانش را خواهند گرفت. حضرت هم توسط قوای الهی نصرت خواهد شد. امام زمان (عج) به جای عفو قاتلین، از ایشان انتقام می گیرد؛ زیرا در اینجا حق شخصی مطرح نیست و بحث دین خداست و عفو و کوتاه آمدن معنی ندارد. امام زمان آخرین ذخیره خداست و وعده 124 هزار پیامبری است که در طول تاریخ مورد ظلم و ستم قرار گرفتند. انتقام امام زمان افضل عبادات عالم است و عبادتی همچون خونخواهی سیدالشهدا نیست. جاماندگی انسان از قافله کربلا بوسیله بودنِ در رکاب امام زمان در زمان رجعت او قابل تدارک و جبران است.
حضرت امام حسین ع قرار بر آن شد که خون خود را بدهد تا مایه نجات بشریت باشد.
عبادتی مانند خون خواهی سید الشهدا در عالم وجود ندارد. انسان در این خون خواهی به فرموده زیارت عاشورا در کنار امام زمان (عج) باشد. و مومن حق خون خواهی دارد.باید در کنار امامی که میخواهد گمراهی را بردارد، ایستاد.
منقول است که وقتی سیدالشهدا در گودی قتلگاه قرار گرفتند؛ در عالم ملائکه تلاطم افتاد و آن ها مضطرب شدند. خداوند متعال سیمای امام زمان (عج) را برای آن ها ظاهر کرد و فرمود: «به وسیله این امام انتقام خواهم گرفت». وقتی ملائکه این بشارتِ خداوند متعال را شنیدند، آرام گرفتند.

امام حسین (ع) با نثار خون خود می خواست پناهگاه باشد و بندگان دیگر را تا روز قیامت نجات دهد. او می خواست نشان دهد که کسانی که دم از حقوق مردم و آزادی می زنند، اگر منافع دنیویشان در گرو بیفتد، خون طفل شش ماهه ای که از شدت تشنگی مشرف به موت است به روی دست پدرش بین دو نهر آب می ریزند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 55:53

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی