display result search
منو
فاطمه (س) شناسی از منظر امیرالمومنین (علیه السلام)

فاطمه (س) شناسی از منظر امیرالمومنین (علیه السلام)

  • 1 تعداد قطعات
  • 30 دقیقه مدت قطعه
  • 968 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با موضوع "فاطمه شناسی از منظر امیرالمومنین (علیه السلام)"، سال 1394

پنج ویژگی حضرت زهرا را از زبان امیرالمومنین(ع) برای شما معنا می کنم. امیرالمومنین(ع) کنار بستر حضرت زهرا(س) نشستند، حضرت زهرا (س) به ایشان فرمودند: سه چیز در زندگی من با شما نبود؛ اولین آن دروغ است، من یک بار به شما دروغ نگفتم. دومین آن خیانت است. سوم، من هیچ وقت با شما مخالفت نکردم. این سه چیز در زندگی من با شما نبود؛ نه کذب، نه خیانت و نه مخالفت. در روایت داریم اگر بخواهید به کسی نمره بدهید، براساس دو چیز بدهید، نه به نمازش نگاه کنید و نه به روزه اش؛ یکی نگاه کنید که راستگو باشد، دوم آنکه امانتدار باشد.
در سوره روم، یکی از نشانه های خدا را این طور برشمرده که ما برای شما همسر آفریدیم. همسر باید موجب آرامش باشد. حضرت علی(ع) فرمودند: من وقتی به حضرت فاطمه(س) نگاه می کنم، غمهایم از بین می رود.
امیرالمومنین(ع) حضرت زهرا(س) را اینگونه توصیف می کند. فاطمه جان، می دانی تو چه کسی هستی؟ اولین صفت تو این است که عالم ترین انسان ها به خداوند هستی، دوم نیکوکارترین و سوم اکرم ترین.
امیر المومنین(ع) می فرمایند: «اول الدین معرفه الله». راه عالم شدن به خدا چیست؟ اگر بخواهید با خدا آشنا بشوید، دو راه ساده دارد، یک راه علم پیدا کردن به هر کسی این است که علم به کلامش پیدا کنید. خداوند را با چه بشناسیم؟ با کلامش در قرآن. اگر تفسیر قرآن را فهمیدی، قرآن را شناختی،آن وقت قرآن شناسی با خداشناسی مساوی می شود. انسان از آثار وکلام هر کسی می تواند او را بشناسد. دومین راه علم به خدا این است که با آثار خدا آشنا شوید. خدا در قرآن می فرماید: من دو دسته آثار برای شما گذاشتم، یکی در جانتان؛ لذا «من عرف نفسه فقد عرف ربه» یک نگاه به خودت کن، خداشناس می شوی. ببین بدن چقدر دقیق و منظم است. آخر عقل می پذیرد که این بدن خود به خود درست شده باشد. یک راه هم حضرت علی (ع) در نهج البلاغه معرفی کرده است. حضرت می فرمایند: من خدا را از اینجا شناختم که عزم و تصمیم های من را فسخ می کند و برنامه ریزی های من را درهم می شکند. حضرت امیرالمومنین(ع) دومین صفت حضرت زهرا(س) را این گونه بیان می کنند. تو نیکوکارترین انسان ها هستی. نیکوکاری حضرت تا جایی بود که لباس شب عروسی خود را به فقیر می دهد.
ما حدیثی داریم که سه چیز، بین المللی است که روز قیامت اگر رعایت نکرده باشیم، موأخذه می شویم، یکی امانتداری، دومی وفای به عهد و دیگری احترام به پدر و مادر است، زنده و مرده هم ندارند. خدا در سوره اسراء می فرماید: شما نسبت به پدر ومادر دو وظیفه دارید، یکی ایجابی و دیگری سلبی. یکی اینکه با آنها با ادب حرف بزن، اگر می توانی به پدرت بگویی بفرما، نباید بگویی بنشین. دیگر اینکه داد نزن، تشر نزن، تندی نکن.
و اما سومین صفت حضرت زهرا(س) اکرم بودن است؛ یعنی تو پیش خدا گرامی هستی. اکرم هم صفت قرآن است، هم صفت ملائکه، هم صفت پیامبر و هم صفت خداست. در آیه تطهیر،آیه مباهله و در حدیث کساء نیز نام حضرت فاطمه(س) آمده است و حتی حضرت فاطمه(س) محور حدیث کساء هستند. همه ائمه ما دختری به نام فاطمه داشتند، مگر اینکه دختر نداشته باشند، حتی امام کاظم سه دختر به نام فاطمه داشتند.
حضرت علی(ع) فرمودند: فاطمه جان! تو اعلم باالله، نیکوکار، اکرم،گرامی نزد خداوند و باتقوی و خدا ترس هستی.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 30:15

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی