display result search
منو
حضرت زینب (س) مصداق شیعه واقعی

حضرت زینب (س) مصداق شیعه واقعی

  • 1 تعداد قطعات
  • 29 دقیقه مدت قطعه
  • 328 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام حاج علی اکبری با موضوع "حضرت زینب (س) مصداق شیعه واقعی"، سال 1396

ما به لطف خدا نعمتی داریم که با این نعمت، مفتاح و کلید خوشبختی و سعادت دنیا و آخرت در دست ماست و آن عبارت است از: محبت امیرالمومنین علی (ع) که در قلب ما قرار داده شده است. ما باید این نعمت را درست بشناسیم و ما چون برای داشتن این نعمت تلاش نکرده ایم، یک غفلتی داریم که باید برطرف کنیم. نکته دوم، این که ما باید از این نعمت شکرگذاری کنیم و ما در برابر این نعمت مورد سوال قرار می گیریم. برای شکرگذاری این نعمت بزرگ، باید از اولیاء خدا تبعیت کنیم.
محبت وقتی به درجه صدق می رسد که در آن تبعیت باشد. امام صادق (ع) می فرمایند: اگر تو گناه بکنی و بگویی خدا را دوست داری، چیز عجیبی است. اگر تو راست بگویی، از خدا اطاعت می کنی. این مقام تبعیت را، شیعه می گویند. امام فرمودند: شیعه ما کسی است که پشت سر ما حرکت می کند؛ کار ما را دنبال می کند.
شیعه دارای مراتبی است. حضرت رضا (ع) در جمعی که می خواستند به حضورشان شرف یاب شوند، فرمودند: می دانید شیعه حضرت علی (ع) کیست؟ فرمودند: تراز شیعه، درحلقه اول، امامان بزرگوار ما هستند. امام حسن (ع) و حسین (ع) و در حلقه بعدی سلمان و ابوذر و مقداد هستند. ایشان خواستند به ما این درس را بدهند که مقام تشیع، یک مقام رفیعی است. ما دوستدار اهل بیت هستیم، اما محبت باید به درجه ای برسد که اخلاق و رفتار ما علوی بشود و گفتار و رفتار و تربیت ما علی پسند بشود. ائمه ما، از ما خیلی توقع دارند. ما از ملتی که روی نفت زندگی می کند و یک ملتی که از نفت در کشورش خبری نیست، از هر دو کشور یک گونه توقع داریم؟ محب اهل بیت، سرمایه دار بزرگ این عالم است. یعنی روی یک چنین گنجی نشسته است. از او توقع بالایی می رود. شیعه ما باید نفر اول تقوی در شهر خودش باشد. شما باید طوری زندگی کنید که امین تر، باصفاتر، راستگوتر و دانشمندتر از همه باشید.
ما را با محبت حضرت امیر (ع) و فرزندانشان می شناسند. این ملت باید در همه رتبه ها در عالم، درجه یک باشد تا حق این سرمایه را به جا بیاورد. رهبر ما به مردم توصیه می کنند که ما باید از لحاظ علمی در پنجاه سال آینده بر قله علم نشسته باشیم؛ ایشان در اخلاق هم چنین توقعی دارند. حق چنین ملتی است که در همه زمینه ها نفر اول جهانی باشد. ما باید با وحدت دست در دست هم بگذاریم و به لطف خدا به آن درجه برسیم. ما باید در صفا، اخلاق، شجاعت و جوانمردی شبیه حضرت بشویم.
بعد از ائمه، محور شیعه و شخصیت تراز یک شیعه، زینب کبری (س) است. ایشان مصداق برجسته شیعه، به معنای واقعی کلمه است. اولین چیزی که در شخصیت آن حضرت آشکار است، معرفت است. ما زینب را به علم می شناسیم. زینب با ادبیات امیرالمومنین، با همان فصاحت و با تکیه بر قرآن، ذهن ها را متوجه خطبه فدکیه کرد. امام سجاد به ایشان فرمودند: تو از علوم الهی و لدنی و دانش های آسمانی، بهره مند هستی. حضرت زینب (س) از همان اول با سختی آشنا بودند و هر چه سختی بیشتر بر زینب (س) عرضه می شد، بجای اینکه او را بی تاب کند، شخصیت او را بزرگ تر می کرد. بی جهت نبود که حجت خدا خطاب به او فرمود: به خدا قسم فرشتگان، در برابر صبر تو به زانو درآمدند. وقتی ابن زیاد به حضرت زینب (س) خطاب کرد، دیدی خدا با شما چه کار کرد؟ حضرت زینب فرمود: «ما رایت الا جمیلا»؛ یعنی صبر می کند، اما نه صبر با گله، صبری که با شاکر بودن همراه است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 29:20

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی