display result search
منو
درس هایی از هجرت پیامبر اکرم (ص) - جلسه دوم

درس هایی از هجرت پیامبر اکرم (ص) - جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 29 دقیقه مدت قطعه
  • 451 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی با عنوان "درس هایی از هجرت پیامبر اکرم (ص)"، جلسه دوم، سال 1397

یکی از بحث هایی که قرآن در مورد پیامبر (ص) کرده است، اذیت هایی است که به پیامبر روا داشته اند. قرآن در سوره توبه می فرماید: «الذین یؤذون النبی» یعنی «کسانی که پیامبر را اذیت کردند»، در جای دیگر می فرماید که مثل قوم موسی که پیامبرشان را اذیت کردند، ای مسلمانان شما نیز مواظب باشید که پیامبرتان را اذیت نکنید. پیامبر از ناحیه مشرکین به سه گونه مورد اذیت قرار گرفتند و به چند طریق هم از جانب منافقین اذیت شدند.

**انواع اذیت های مشرکین**

اول – آزار روحی و روانی: بدترین چیز برای یک جامعه جنگ روانی است و خیلی هم مؤثر واقع می شود. به محض اینکه پیامبر (ص) از غار حراء به پایین آمدند، مردم گفتند: «او ساحر و کاهن است و موجب اختلاف بینمان شده است».

دوم – تحریم اقتصادی بود. پیامبر (ص) و یارانش را طوری تحریم کردند که سه سال در شعب ابی طالب در سخت ترین شرایط زندگی می کردند و کسی حق ازدواج و داد و ستد با این ها را نداشت و تحت شرایط سخت گاهی ابوطالب به این ها غذا می رساند. در این اوضاع پیشنهاد مذاکره های خفت بار هم به پیامبر می دادند، ولی پیامبر نمی پذیرفتند.

سوم – آزار نظامی و جنگی بود. حدوداً 80 جنگ صورت گرفت و چندین جنگ مهم اُحُد، بدر، خندق، حنین و ... بودند. در این جنگ ها چه حمزه ها و حنظله ها به شهادت رسیدند ولی پیامبر از این موج ها عبور کرد و وارد مکه شد و مکه را فتح کرد.
امام صادق (ع) در روایتی فرمودند: «پنج چیز بین مردم کم است: اول یقین، دوم قناعت، سوم صبوری، چهارم شکر و پنجم عقل است.» این ها چیزهایی است که اگر در جامعه رایج شود، رشد و ترقی اتفاق می افتد. خداوند متعال در سوره شوری آیه 15 خطاب به پیامبر (ص) فرمود که اگر می خواهی موفق شوی راهش این است: اول. دعوت کن به خدا؛ دوم. استقامت کن؛ سوم. به پیشنهادهای عجیب گوش فرا نده؛ چهارم. بگو این قرآن برای من اساس است؛ پنجم. بگو من نمی توانم با ظلم کنار بیایم و باید عدالت را اجرا کنم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 29:19

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی