display result search
منو
تفسیر آیه 89 سوره هود

تفسیر آیه 89 سوره هود

  • 1 تعداد قطعات
  • 4 دقیقه مدت قطعه
  • 182 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره هود - آیه 89

وَیَقَوْمِ لَا یَجْرِمَنَّکُمْ شِقَاقِى أَنْ یُصِیبَکُم مِّثْلُ مَآ أَصَابَ قَوْمَ نُوحٍ أَوْ قَوْمَ هُودٍ أَوْ قَوْمَ صَلِحٍ وَمَا قَوْمُ لُوطٍ مِّنکُم بِبَعِیدٍ

ترجمه
و (شعیب گفت:) اى قوم من! دشمنى و مخالفت با من، شما را به کارى وادار نسازد که (عذابى) مثل آنچه به قوم نوح، یا قوم هود (و) یا قوم صالح رسید به شما هم برسد و (مى‏ دانید که ماجراى) قوم لوط (چندان) از شما دور نیست.


پیام ها
1- حتّى با مخالفان نیز با لحن خوب سخن بگوییم.«یا قوم»
2- به خاطر دشمنى با یک فرد، سرنوشت و سعادت خود و جامعه را به آتش نکشیم. «لا یجرمنّکم شقاقى»
3- تاریخ اقوام بشرى، به یکدیگر شباهت و پیوند دارد، و بازگو کردن آن، درس عبرت است.«مثل ما اصاب»
4- سرنوشت تلخ پیشینیان را ساده، شوخى، موسمى، موضعى، فردى و تصادفى نگیریم. « مثل ما اصاب قوم نوح...» (حضرت نوح، هود، صالح و لوط، قبل از حضرت شعیب بوده ‏اند)
5 - دست خدا براى قهر و عذاب باز است. او هر قومى را به هر شکل و در هر منطقه و در هر زمانى که بخواهد مى‏تواند هلاک کند. همانطور که قوم حضرت نوح (ع) را با غرق کردن، قوم حضرت هود را با طوفان، قوم حضرت صالح‏ (ع) را با صیحه‏ آسمانى و قوم حضرت لوط (ع) را با ویرانى به قهر خود مبتلا نمود. «مثل ما اصاب قوم نوح او قوم هود او قوم صالح»
6- بهترین جریان تاریخى براى عبرت آموزى، نزدیک‏ ترین آنهاست. قوم شعیب با قوم لوط، هم از لحاظ مکانى نزدیک بودند و هم از جنبه‏ زمانى.«و ما قوم لوط منکم ببعید»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 4:00

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی