display result search
منو
سوء ظن به دیگران

سوء ظن به دیگران

  • 1 تعداد قطعات
  • 23 دقیقه مدت قطعه
  • 764 دریافت شده
سخنرانی شهید دستغیب با موضوع سوء ظن به دیگران

قرآن کریم، کلام اعجاز آمیز خداوند بزرگ است که برای هدایت بشر به رسول گرامی اسلام وحی شد. قرآن کتابی است که رستگاری انسان را در دو جهان تضمین می کند، همچون مشعلی فروزان، انسان را، از تاریکی های جهل و نادانی رهایی می بخشد و در سرای دیگر، او را، محبوب حضرت پروردگار می نماید.
ابن سیرین کسی بوده که خدا علم تعبیر خواب که از علوم مشکله است و به جز الهام و افاضه راهی ندارد به او داد.
کسی نزد ابن سیرین آمد و تعبیر خوابش را خواست.
گفت: دنیا و آخرت را داشتم و همه را از دست دادم.
ابن سیرین گفت قرآنت را گم نکرده ای؟
شخص گفت چرا.
ابن سیرین گفت همین است.
دنیا و آخرت می خواهی قرآن. حیات طیبه می خواهی قرآن. زندگی با امنیت و آرامش می خواهی قرآن. آخرت می خواهی. از ساعت مرگ تا ابد می خواهی در آسایش و خوشی باشی قرآن.
طولی نکشید شخصی دیگر آمد تعبیر خوابش را خواست.
گفت در خواب دیدم دنیا و آخرت در دستم آمده. ابن سیرین گفت زود آن قرآنی که پیدا کرده ای بده که صاحب آن قرآن این شخص است.
ای مسلمانان تا قرآن در دست شماست دنیا و آخرتتان درست است و اگر آن را از کف دادید خسر الدنیا و الآخره هستید.
قرآن کریم سوءظن نسبت به دیگران و تجسس در احوال آنها را به دلایل مختلف از جمله بروز اضطراب در فرد و همچنین عواقب اجتماعی فراوان نهی می‌کند.
اهتمام فوق‌العاده قرآن مجید به عنوان کتاب مقدس مسلمانان به مسائل اخلاقی و تهذیب نفوس، موضوعی اساسی و زیربنایی است که برنامه‌های دیگر از آن نشأت می‌گیرد؛
از گمان کردن نسبت به دیگران دوری کنید؛ زیرا بعضی از گمان ها گناه است. ذهن انسان ها همین که انسانی را می بیند، قضاوت هایی می کند، گاه این قضاوت ها درست و بعضی اوقات نادرست است. به همین دلیل خداوند متعال برای اینکه مؤمنان مرتکب اشتباه نشوند از ابتدا می فرماید از ظن و گمان نسبت به همدیگر دوری کنید؛ زیرا گاهی این ظن ها اشتباه است.
کسی که سوء ظن و گمان بد دارد زندگی دنیاییش هم دچار نکبت است. اگر کسی به زنش بدبین بشود دیگر می تواند با زنش زندگی کند؟

از مسائل بسیار مهم دیگر که دین اسلام به آن به شدت اهتمام دارد، نگهداری حرمت و آبروی مسلمین و پرهیز از جستجو و تفتیش در زندگی آن‌ها است.
تجسس حرام است. برای دنیایت هم بد است.
غیبت هم از بزرگترین گناهان است. سرمایه بزرگ انسان در زندگی حیثیت و آبروی اوست و هر چیزی آنرا به خطر بیندازد مانند آن است که جان او را به خطر انداخته باشد. اگر غیبت در جامعه رواج پیدا کند، قبح آن می ریزد و اصل غیبت یک چیز سهل و آسان می شود.
غیبت مقدسی از خطرناکترین نوع غیبت کردن ها است. غیبت مقدسی طوری است که فرد با درد دین غیبت می کند. کلاه سر خود می گذارد. هم تظاهر به دینداری می کند که ریا است و هم غیبت می کند.
به جای این غیبت ها چرا ذکر خدا نگوییم. ایمان، دل و زبان متصل به هم هستند.
از رسول الله (صل الله علیه و آله و سلم) و امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است که «تا دل درست نشود، ایمان درست نخواهد شد و تا زبان درست نشود، دل درست نخواهد بود».
یکی از آفت های زبان کبر به دیگری است که هر کس جاهلتر است فخرش بیشتر است. در قرآن کریم تکبر از صفات بسیار نکوهیده بشر شمرده شده است. انسان سرور زمین و عهده‌دار نقش اول در قرآن است و همه اشیایی که در زمین وجود دارد برای او و هر گونه تغییر و تبدیلی به دست اوست. چنین برجستگی باعث می‌شود که انسان،گرامی‌تر و عزیزتر از همه اشیاء مادی باشد.
تکریم به عقل زمانی ارزش و جایگاه واقعی خود را می‌یابد که در خدمت ایمان و تقوا قرار گیرد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 23:45

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی