display result search
منو
هنر بهتر زیستن، جلسه شصت و پنجم

هنر بهتر زیستن، جلسه شصت و پنجم

  • 1 تعداد قطعات
  • 38 دقیقه مدت قطعه
  • 73 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «هنر بهتر زیستن»، جلسه شصت و پنجم،(برنامه سمت خدا) سال 1400

اگر ما بخواهیم یک زندگی با عملکرد خوبی داشته باشیم باید حتماً شخصیت ما خوب باشد. یعنی وقتی شخصیت دچار خدشه و آسیب می شود کارکرد انسان ضعیف می شود. همان تعبیری که به کار بردیم گفتیم عین یک ماشینی است که شما زیاد گاز می دهید ولی کم حرکت می کند.
شخصیت وقتی آسیب بپذیرد، آسیب ببیند این اتفاق برای آن رخ می دهد. ما گفتیم برای این که یک شخصیت خوب داشته باشیم باید یک سری ویژگی ها را در خود تقویت کنیم. آخرین ویژگی که صحبت کردیم تفکر بود. یعنی گفتیم افرادی که اهل فکر هستند می اندیشند و خردورزی می کنند اینها قطعاً می توانند کمک کنند شخصیت سالمی داشته باشند. حتی ما آن جا اشاره ای نسبت به فرزندان کردیم. که گفتیم فرزندان خد را هم از دوران کودکی، نوجوانی، دانش آموزی کاری کنیم که اینها اهل فکر باشند. عمل انسان اگر بعد از فکر او باشد این عمل قوام بهتری و بیشتری دارد. و خیلی جاها ما اصلاً چوب این را می خوریم که بی فکر کارهایی را انجام می دهیم. عمل ما بدون پشتوانه فکری است.
یکی از عواملی را که مهم است در این که انسان بتواند اهل فکر باشد که نتیجه آن، آن سلامت شخصیت بشود این است که هیجانات خود را بتواند مدیریت کند. خیلی مواقع ما سکان خود را دست هیجانات می دهیم و هیجانات معمولاً نمی تواند انسان را به یک انجام خوبی برساند. مثلاً وقتی آدم خیلی عصبی می شود نمی تواند خوب فکر کند. حتی نمی تواند عمل خوبی را انجام بدهد. نمی تواند یک کلام خوبی را با طرف مقابل خود داشته باشد و لذا ما امروز گفتیم یک مقدار در مورد همین مدیریت هیجان که منجر به سلامت شخصیت می شود ان شاءالله صحبت کنیم. من اولاً یک نکته ای را عرض کنم و یک معادله ای را شکل بدهم. تناسبی بین هیجان و عمل منطقی انسان وجود دارد. یعنی ما هر چه هیجانات ما بالا برود آن عملی که انجام می دهیم ضعیف تر می شود. یعنی بدون یک پشتوانه فکری و عقلی و منطقی می شود. چون اصلاً هیجانات انگار آن عنان تفکر را از انسان می-گیرد.
انسان نمی تواند آن جور که باید و شاید فکر کند. یک موقع توفیق بود در حرم امام رضا (ع) بحث کنترل خشم را آن جا برای مخاطبین بیان می کردیم بعد از جلسه دیدم که یک بزرگواری آمد و دیدم خیلی ناراحت و نگران است و می گوید حاج آقا التماس دعا، یک دعایی کنید. گفتم چرا؟ گفت حاج آقا من فرزند جوانی دارم، 24 ـ 25 ساله می گفت در تصادف ماشین که خیلی هم خسارتی به این ماشین ها وارد نشده بود متأسفانه دچار هیجانات شد و یک دعوا و درگیری با آن راننده انجام داد با قفل فرمان هم بر سر او زده بود و او هم الان در کما است ما هم چه قدر گرفتار هستیم. اگر خدای نکرده او از دنیا برود قتل عمد است و شما دعا کنید که این اتفاق نیفتد. این پدر می گفت این جوان من وقتی تعریف می کند می گوید شاید تمام این وقایع در کمتر از یک دقیقه اتفاق افتاد و من قفل فرمان را آوردم به سر آن بنده خدا زدم و آن هم به این حال و روز افتاد. این یعنی همان هیجان. چه قدر پدر، مادر، خود آن جوان در اضطراب و استرس باشند، خانواده طرف مقابل چه قدر الان دچار پریشان خاطری هستند برای این که ما نتوانستیم هیجان خود را یک دقیقه، دو دقیقه کنترل کنیم. این یک نمونه آن است.
گاهی اوقات ما یک هیجانات مستمری داریم. من حالا این بخش را خطاب به جوان های خوب بگویم این جمله را من بگویم یک واکنشی را از جانب مخاطبین خصوصاً جوان ها داشته باشیم. همیشه می گویم عشق خود یک اختلال است. این عشق های برای انتخاب همسر که می گویند در یک نگاه عاشق می شوند. اختلال یک نوع هیجان است. اختلال هیجانی است. می دانید چرا؟ چون وقتی شما عاشق می شوید ... شاید یکی از پیچیده ترین مشاوره ها مشاوره جوانانی است که عاشق شدند و پیش مشاور می آورند. اینها را می خواهید سطح هیجانات عاطفی بالای آنها را به یک سمت منطقی بیاورید.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 38:27

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی