display result search
منو
مراتب وحدت حوزه و دانشگاه

مراتب وحدت حوزه و دانشگاه

  • 1 تعداد قطعات
  • 48 دقیقه مدت قطعه
  • 134 دریافت شده
سخنرانی استاد حسن رحیم پور ازغدی با موضوع «مراتب وحدت حوزه و دانشگاه»، سال 1400

کسی خدمت حضرت زهرا سلام الله علیها امد و ادعای تشیع کرد. حضرت ایشان را رد نکرده و تایید هم نکردند. بلکه یک معیار و ملاک دادند و یک شرطی گذاشتند.
«اِنْ کُنْتَ تَعمَلُ بما اَمَرناک وتَنْتَهی عمّا زجرناک عنه فانت من شیعتنا والا فَلا» حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علیها)فرمود: «تنها زمانی از شیعیان ما محسوب می‌شوید که به آن چه شما را امر می‌کنیم، عمل کنید و از آن‌چه شما را برحذر می‌داریم، دوری ‌کنید» حضرت ملاکی دادند که برای امروز و فردای ما هم قابل تشخیص باشد. ملاکی که خود، افراد و جامعه و همه حوزه های زندگی را بتوانیم داوری کنیم. اگر به آنچه به شما می گوییم عمل نمی کنید، فقط زیارت می آییدو فقط عزاداری می کنید و جشن میلاد برای ما می گیرید، دوستدار ما هستید ولی شیعه ما نیستید. ادعای تشیع و فاطمی بودن غیر از حقیقت تشیع است.

این تفکر که هرکس محب حضرت فاطمه و اهلبیت علیهم السلام است اهل بهشت و تضمین شده است و در بازار، خانواده، عالم سیاست و... هرگونه که خواست زندگی کند اینها دروغ است. شرط مسئله تشیع است. تشیع یعنی میزان اطاعت. هر مقدار سبک زندگی ما منطبق به آنچه حضرت زهرا سلام الله و اهلبیت علیهم السلام که مفسرین اسلام ناب و سنت پیامبر هستند باشد ما به همان اندازه اهل فوز و رستگاری و بهشت خواهیم بود و اگر نباشیم اهل حریم و حرم نیستیم. تشیع یا حب اهلبیت بهانه ای برای فرار از اسلام و وظیفه و مسئولیت نیست. و اما بحث و موضوع سخنرانی پیرامون وحدت حوزه و دانشگاه است. برای وحدت حوزه و دانشگاه هزینه های سنگینی پرداخت شد و خیلی از بزرگان ما در این راه به شهادت رسیدند و با خون آنها و امثال آنها که هنوز هم ادامه دارد از سوی غرب و عمال آنها در خارج و داخل صورت می گرفت و می گیرد و این نشان می دهد که خشونت و ترور ایدئولوژی چه کسانی بوده است که در برابر منطق و علم و زبان وبیان و قلم چه کسانی دست به اسلحه بردند و دست به کشتن زدند.

وحدت حوزه و دانشگاه مراتب دارد. قبل از انقلاب این وحدت به این معنا بود که روحانیون و دانشگاهیان، روشنفکران و علما اصلا به همدیگر نگاه کنید و از توهین به یکدیگر پرهیز کنید و نسبت به هم بدبین نباشید. مرتبه ای بالاتر ارتباطاتی برقرار شد و در این گام بحث گفتگو و نزدیک شدن و جلسات گذاشتن و... بود. گام سوم وحدت این بود که با هم اقدام کنید و در این گام بود که انقلاب شد و اگر این وحدت در این سطح نبود انقلابی نمی شد و البته نه همه حوزه و نه همه دانشگاه، بلکه بخش هایی بودند که اصلا به این چیزها فکر نمی کردند و پاسخگوی مسائل نبودند و بیشتر به فکر گذران زندگی خود، چه در حوزه و چه در دانشگاه بودند.
الآن در دهه پنجم انقلاب اسلامی، در دوره عبور از مرحله دولت سازی و ورود به مرحله تمدن سازی هستیم که در ااینجا وظایف حوزه و دانشگاه و معنای وحدت تغییر و ارتقاء پیدا می کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 48:39

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی