display result search
منو
مقدماتی بر فهم ما از عقائد اسلامی، جلسه سوم

مقدماتی بر فهم ما از عقائد اسلامی، جلسه سوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 41 دقیقه مدت قطعه
  • 430 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام والمسلمین حامد کاشانی با موضوع «مقدماتی بر فهم ما از عقائد اسلامی»، جلسه سوم، سال 1400

ما چگونه و از کجا باید عقیده پیدا کنیم و باورمند شویم. عقیده و فکر خیلی چیز مهمی است.
بخش از باورهای در ذهن ما استدلالی هستند مثل اینکه خدایی هست یا نه، آن خدا ضعیف هست یا نه، پیغمبری هست یا نه، پیغمبر خطا می کند یا نه و... . این کلیات استدلال می خواهد و هر کس با توجه به فهم و کمال خود باید دارای استدلال محکمی باشد و البته لازم نیست همه فیلسوف باشند ولی هر کسی باید با یک اطمینان نفسی به یک استدلال در حد فهم خود برسد.
آن چیزی که مهم است ایمان آوردن به برخی گزاره ها نیست. بلکه فهم حقیقت به اندازه وسع و انکار نکردن حقیقت است که برای این باید تلاش کرد.
حالا جزئیات باورها و اعتقادات را که عمده هم هست را از کجا بیاوریم؟ اینها را باید از متخصص گرفت. مسائل اعتقادی باور کردنی هستند یعنی ایتدا انسان باید آن را بفهمد و طبعا احساس کند که درست هم هست تا آن را باور کند. ولی دیگر روی آن حرف متخصص تحقیق مجدد نمی کند.
تعداد آدم هایی که متخصص عقیده هستند و بتوانند در این زمینه مرجع باشند مانند متخصصین احکام زیاد نیست.
سیر تاریخی شکل گیری این عقاید:
حضرت عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه عقاید خود را به امام هادی علیه السلام عرضه کرد. سعد بن عبدالله اشعری با همراهی احمد بن اسحاق قمی عقاید خود را به حضرت عسکری علیه السلام عرضه می کنند.
ما در زیارت آل یاسین یک سری از عقاید خود را به امام زمان علیه السلام عرضه می کنیم. مباحث اعتقادی را در هر جایی شنیدیم باید کلیات آن را به کسی که به او به عنوان خبره مسئله اطمینان داریم عرضه کنیم. نقطه ضربه زدن به ما هم همین جا است.
جامعه ای که در حکومت سفها زندگی کند حرف حساب را از کسی به راحتی قبول نمی کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 41:35

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عاااااالی ممنون اززحمات گروه برای من بیچاره دعایی

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی