display result search
منو
بررسی قرآنی علت مخالفت با انبیاء

بررسی قرآنی علت مخالفت با انبیاء

  • 1 تعداد قطعات
  • 51 دقیقه مدت قطعه
  • 268 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام پناهیان با موضوع "بررسی قرآنی علت مخالفت با انبیاء"، سال 1394

بعثت نبی اکرم (ص) زمان تولد و آغاز نزول قرآن کریم هم هست. باید اجازه بدهیم که خود قرآن مسئولیت پیامبران را برای ما توضیح دهد. این آیات نقطه درگیری پیامبران با جبهه باطل را نشان می دهند و به جهت گیری های بعثت انبیاء می پردازند. پیامبران به رسالت رسیدند تا انسان ها را از هوای نفسشان نجات دهند.

ارتباط بعثت نبوی و هوای نفس روشن تر از ارتباط بعثت نبوی و مکارم الاخلاق است و با آیات قرآن مطابقت دارد. خداوند در سوره بقره آیه 87 می فرماید: «آیا چنین نیست که هر زمان، پیامبری چیزی بر خلاف هوای نفس شما آورد، در برابر او تکبر کردید (و از ایمان آوردن به او خودداری نمودید)؛ پس عده‌ای را تکذیب کرده، و جمعی را به قتل رساندید؟!» بنابراین علت مخالفت مردم با بعثت انبیاء هوای نفس بوده است. یعنی چه بسا مردم حاضرند انسان های خوبی بشوند؛ ولی با فرماندهی هوای نفسشان؛ مانند ابلیس.

خداوند در سوره مائده آیه 70 می فرماید: «ما از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم و پیغمبرانی بر آنها فرستادیم؛ اما هر گاه رسولی آمد که بر خلاف هوای نفس آنها سخن گفت، گروهی را تکذیب کرده و گروهی را می‌کشتند.» آن ها با بهانه تراشی و با تبعیت از هوای نفس مستکبرانه برخورد کردند و بعثت انبیاء را نپذیرفتند.

در سوره انعام آیه 56 می فرماید: «...بگو من از هوی و هوسهای شما، پیروی نمی‌کنم...» خداوند در قرآن پیامبران را از پیروی از هوای نفس انسان ها نهی کرده است. شبیه این اتفاق ها در جنگ هایی که امیرالمومنین (ع) افتاد و هوای نفس عده ای باعث شد تا نظر خود را بر ایشان تحمیل کنند. در جنگ صفین حکمیت ابوموسی اشعری را تحمیل کردند و در جنگ جمل طلحه و زبیر به دنبال حکومت بودند.

همچنین در آیه 15 سوره شوری می فرماید: «...آنچنان که مأمور شده‌ای استقامت نما، و از هوی و هوس های آنان پیروی مکن...»

عبد کسی است که هوای نفس در او راه ندارد. تفاوت واژه «عبد» با « قانون مدار» این است که عبد فردی است که قانون مدار است ولی بی اختیار است به این معنا که هر لحظه که مولا امر جدیدی کرد بگوید: چشم. دعوت به قانون مداری خوب است؛ ولی بهتر آن است که ما دعوت به عبودیت بکنیم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 51:47

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی