display result search
منو
 سیره زندگی حضرت فاطمه (س)، جلسه دوم

سیره زندگی حضرت فاطمه (س)، جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 46 دقیقه مدت قطعه
  • 337 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حسینی اراکی با موضوع "سیره زندگی حضرت فاطمه (س)"، جلسه دوم، سال 1395، حرم مطهر امام رضا (ع)

معرفت ما زمینه ساز علاقه و ارادت ما نسبت به اهل بیت (ع) است و محبت ما به اهل بیت هم زمینه ساز سعادت و تربیت ماست.

فاطمه زهرا (س) کسی است که سرچشمه همه فضائل و زیبایی هاست و هر کس که به دنبال هر فضیلتی هست باید به در خانه حضرت زهرا (س) برود. پیامبر اکرم (س) فرمودند: «اگر سر چشمه همه خوبی ها و فضائل بخواهد به صورت یک انسان در بیاید، آن دخترم فاطمه خواهد بود و بلکه دخترم از این هم خیلی بالاتر است».

حضرت زهرا (س) کسی است که مغناطیس وجود نورانی اش تمام خیرات این عالم را علی الاطلاق به خودش جذب کرده و همه این شرور و ناپاکی ها را از وجودش دور کرده است. یک چنین بانویی آمده است که ما تربیت شویم و «تربیت» یعنی «تنظیم» و انسان زمانی با تربیت است که خودش را تنظیم کند.

ما باید نسبت به فاطمه زهرا (س) معرفت داشته باشیم. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «فاطمه زبانه میزان است». یعنی زبانه ترازوست و ما اگر اخلاق، رفتار و اعمالمان را در کفه ترازو فرار دهیم، باید با زبانه وجودی فاطمه مرضیه (س) هماهنگ شود؛ چرا که فاطمه الگو و اسوه همه است و ما باید همه ابعاد زندگی خودمان را با این الگو تنظیم کنیم.

اساسی ترین مطلب و رکن رکین زندگی فاطمه زهرا (س) این است که همه انبیاء الهی آمده اند تا به ما بگویند که زندگی سراسر نور حضرت زهرای مرضیه (س) اساسش معنویت است و شخصیت این بانو با معنویت شکل گرفته و تربیت شده است. «معنویت» صرفاَ خواندن نماز و روزه گرفتن و زیارت رفتن نیست؛ بلکه اینها زمینه ساز معنویت است، نه خود معنویت. قرآن می فرماید: «وای به حال آنهایی که نماز می خوانند اما فقط خم و راست می شوند و معنویت ندارند». اگر معنویت نباشد، انسان روزیِ خدا را می خورد ولی گناه خدا را می کند. «معنویت» یعنی نماز بخوانی، قرآن بخوانی و عبادت کنی ولی دلت جذب خدا شود - نه جذب ظواهر دنیوی؛ معنویت یعنی دل فقط مشغول به خدا شود.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 46:40

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی