display result search
منو
عاشورا تا ظهور - جلسه سوم

عاشورا تا ظهور - جلسه سوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 58 دقیقه مدت قطعه
  • 2080 دریافت شده
سخنرانی استاد علی اکبر رائفی پور با موضوع عاشورا تا ظهور - جلسه سوم

بعد از بیان ویژگی ها و عقاید شجره ی ملعونه، ویژگی های قیام عاشورا را می توان این طور برشمرد :
1. قیام عاشورا قیامی فراتر و برتر از قیامی قومی و قبیله ای بوده و ربطی به این امور پیش پا افتاده ندارد. در این قیام حتی وهب نصرانی نیز جان خود را فدا کرد در حالی که یکی از مسلمانان در لحظات آخر از امام جدا شد.
خداوند در سوره ی توبه می فرماید که اگر امور دنیوی را به عشق و علاقه تان به اهل بیت (ع) ترجیح می دهید و حفظ اموالتان را به جهاد ترجیح دهید، نمی توانید از پیروان واقعی ما باشید.
در زمان واقعه ی عاشورا، عشیره گرایی بدترین نقطه ضعفی بود که لشکر دشمن به خاطر آن حاضر شدند امام خود را از بین ببرند. زبیر یکی از یاران و همراهان رسول خدا و علی (ع) بود اما بعد از رحلت رسول خدا (ص) راه خود را تغییر داد و مقابل علی (ع)و اولادش ایستاد. عامل تغییر او فرزندش بود و خداوند در قرآن به این امر اشاره کرده که همانا ما شما را با فرزندانتان آزمایش می کنیم. دین داری بسیار سخت است و همین امر موجب می شود تا بد و خوب از هم جدا شوند.
امام حسین (ع) در دعای مشهور عرفه، با تمام اعضا و جوارحشان شهادت به بندگی می دهند و در روز عاشورا نیز از زندگی دست می شویند و به شهادت می رسند. ایشان از وابستگی ها خود را رها کرده و آزاد می شوند. این یکی از درس های مهم کربلا است. نماز ظهر عاشورا و برگزاری آن پیش چشم دشمن، نشان از اهمیت نماز دارد. ایشان با این کار نشان دادند که نباید اصول دین را به خاطر امور دنیوی زیر پا نهاد و دین داری امری سخت در شرایط سخت خواهد بود.
2. این قیام نماد و چهره ی واقعی اصلاح جامعه است. این اتفاق به ما می آموزد که گاهی انسان ها با ضربه خوردن می توانند پیروز میدان باشند. این ماجرا بسیار شبیه به اتفاقی است که در خانه ی علی (ع) و زهرا(س) افتاد. عده ای برای کشتن علی به خانه اش رفتند و در را به آتش کشیدند، غافل از اینکه با فاطمه (س) روبرو خواهند شد و او با به تصویر کشیدن مظلومیت، پیروز می شود. هنر فرد آزاده زمانی معلوم می شود که بتواند ضربه بزند اما نزند. این موجب بزرگواری انسان خواهد شد.
3. اتمام حجت یکی دیگر از ویژگی های این قیام ماندگار است. امام حسین (ع) حجتی را تمام کرد که در تاریخ برای همیشه ماند. علی اصغر (ع) سندی بر این ادعا است که این قیام را تا ابد پابرجا نگه می دارد. تا قیامت هیچ منطق و دلیلی نمی تواند مخالفتی با این قیام نشان دهد. این قیام معیار حق و باطل بود.
4. باز شدن فضایی برای گفتمان دینی
بعد از این اتفاق باز هم نام علی(ع) و محمد(ص) بر سر زبان ها افتاد و مردم فراموشکار آنها را به یاد آوردند. همه ی اهل بیت بعد از این واقعه مدام از آن سخن می گفتند تا آن را زنده نگه دارند و پیام عاشورا نسل به نسل منتقل شد تا به امروز رسید.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 58:27

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی
  • کاربر مهمان
    مثل همیشه عالی..
  • کاربر مهمان
    بسیار عالی ،خداوند ایشان و کارکنان شبکه معارف را اجر جزیل عنایت کند

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی