display result search
منو
خانواده و تربیت عاشورایی - جلسه سوم

خانواده و تربیت عاشورایی - جلسه سوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 50 دقیقه مدت قطعه
  • 431 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی با موضوع "خانواده و تربیت عاشورایی"، جلسه سوم، هیئت رزمندگان اسلام رشت، سال 1398

پانزده آیه پایانی سوره فرقان منشور اخلاقی عبادالرحمان را بیان می کند. یکی از این ویژگی‌ها تمنّای آرامش خانوادگی و تمنّای پیشوایی خانوادگی است. افق خانواده های شیعی و علوی این است که فرزندانی را در افق امام المتّقینی تربیت کنند که ایشان رهبران، طلایه داران و وارثان آینده جهان هستند.

دعاگرایی لازم است ولی کافی نیست و در کنارش عملگرایی هم لازم است. پیامبر ‌فرمودند: کسی که دعا می کند و به مقتضای دعا و تمنّایی که دارد عمل نمی کند، مانند تیراندازی است که تنها به هدفش نگاه می کند و تیری پرتاب نمی کند. مشکل عمومی این است که بعضی افراد گمان می کنند که دعا همه چیز را حل می کند؛ ولی دعا فقط بخشی از کار است و حرکت و تغییر نگرش و منش هم لازم است.

همه اعضای خانواده برای آرامش خانواده باید تلاش کنند. محیط خانواده محیط ظرافت و لطافت و محل نزول ملائکِ امدادگر الهی است که باید به بهشت اخلاق تبدیل شود. ما در آخرالزمان باید بر روی مهندسی اخلاق در خانواده کار کنیم. معادله قرآنیِ رسیدن به آرامش بر اساس الگوهای قرآنی است که خداوند رحمان مشخص کرده است.

خانواده هایی که در قرآن به آن ها اشاره شده است به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

دسته اول خانواده های سراسر شیطانی هستند؛ مانند خانواده ابولهب - عموی پیامبر.

دسته دوم خانواده های کاملاً رحمانی هستند که این ها 12 خانواده هستند؛ مانند خانواده حضرت آدم، حضرت ابراهیم، حضرت محمد علیهم السلام و خانواده علوی و فاطمی.
همه اعضای خانواده موظفند آرامش ایجاد کنند و ناآرامی ایجاد نکنند و کسی حق این کار را ندارد.

دسته سوم خانواده های نیمه رحمانی و نیمه شیطانی هستند؛ مانند خانواده حضرت آسیه و فرعون.

اگر بخواهیم یک شاخصه تربیتی برای خانواده علوی و فاطمی بگوئیم تربیت عاشورایی و سلوک عاشورایی است. خانواده علوی و فاطمی - که ثمره و نتیجه خانواده پیامبر است - خوش اخلاقی خانوادگی داشتند و از بد اخلاقی به شدت دوری می کردند. که در سوره انسان می توان اینها را دید و خروجی این خانواده می شود امام حسین ع.

اصلی ترین عامل فشار قبر بداخلاقی تندخویی و تندگویی خانوادگی است. امام صادق (ع) می فرماید: «اهل بهشت چهار نشانه دارند: اول: چهره گشاده و باز دارند؛ دوم: زبان نرم و لطیفی دارند؛ سوم: قلب رحیم و مهربان دارند؛ چهارم: دست بخشنده و سخاوتمند دارند».

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 50:34

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی